Print Options:

Vyšnių galette

Tešlai reikės:
 

200 g miltų

 100 šalto sviesto
 1 valg. šaukšto cukraus
 Žiupsnelio druskos
 30 ml vandens
 1 kiaušinio (tešlos paviršiaus aptepimui)
Vyšnių įdarui:
 300 g gliaudytų vyšnių
 1 valg. šaukšto kukurūzų krakmolo
 2 šaukštų rudojo cukraus
1

Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir druską. Sudėti šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Supilti vandenį ir minkyti, kol trupiniai sukibs. Jeigu jie per sausi ir nekimba, tuomet įpilti dar šlakelį. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir valandai palikti šaldytuve, kad ji sutvirtėtų. Pastovėjusią tešlą iškočioti į apskritimą.

2

Vyšnias be kauliukų sumaišyti su krakmolu ir cukrumi. Susidariusį sirupo perteklių nupilti, kad iškepusi tešla išliktų trapi. Įdarą tolygiai ant tešlos paskirstyti taip, kad kraštuose liktų apie 5 cm švarios tešlos. Kraštelius užlenkti į galette vidų ir tešlos paviršių aptepti kiaušinio plakiniu. Galima apibarstyti cukrumi, taip susiformuos saldi ir traški plutelė.

3

Kepti iki 200˚C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol tešlos kraštai taps gražios aukso spalvos.

4

Skaniausia valgyti šiltą su ledais.

Skanaus!