Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais

Gian Luca DemarcoAutoriusGian Luca DemarcoKategorijaSudėtingumasPaprastas
Paruošimas5 minučiųGaminimas15 minučiųBendra trukmė20 minučių

Jums reikės:
 600-800 g vištienos sparnelių
 1 stiklinė alaus
 2 citrinų
 2 šakelių šviežio rozmarino
 2 nuluptų česnako skiltelių
 Žiupsnelio druskos
 Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
 Žiupsnelio Susijęs vaizdas vištienos prieskonių

Kaip gaminti?
1

Kepimo popieriumi išklotoje skardoje išdėlioti nuplautus ir nusausintus vištienos sparnelius, apibarstyti vištienos prieskoniais, pipirais ir druska, pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Tada apibarstyti vienos rozmarino šakelės lapeliais, riekelėmis pjaustyta česnako skiltele ir apšlakstyti vienos išspaustos citrinos sultimis. Kitą citriną supjasutyti plonais pusžiedžiais ir išdėlioti tarp sparnelių.

2

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Jei turite garinę orkaitę, nustatyti 75% karšto oro ir 25% garų rėžimą, arba paprastoje orkaitėje apačioje ant dugno pastatyti keramikinį indelį su vandeniu.

3

Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius.

4

Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti riekelėmis pjaustytą antrą česnako skiltelę ir antros rozmarino šakelės lapelius. Pamaišyti ir pakepti 1 minutę. Tada supilti alų ir virti, kol skystis išgaruos ir pasidarys tirštas padažas. Suversti ryžius į keptuvę su padažu ir gerai išmaišyti.

5

Patiekti ryžius kartu su iškepusiais vištienos sparneliais.

Skanaus!

Ingredients

Jums reikės:
 600-800 g vištienos sparnelių
 1 stiklinė alaus
 2 citrinų
 2 šakelių šviežio rozmarino
 2 nuluptų česnako skiltelių
 Žiupsnelio druskos
 Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
 Žiupsnelio Susijęs vaizdas vištienos prieskonių

Directions

Kaip gaminti?
1

Kepimo popieriumi išklotoje skardoje išdėlioti nuplautus ir nusausintus vištienos sparnelius, apibarstyti vištienos prieskoniais, pipirais ir druska, pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Tada apibarstyti vienos rozmarino šakelės lapeliais, riekelėmis pjaustyta česnako skiltele ir apšlakstyti vienos išspaustos citrinos sultimis. Kitą citriną supjasutyti plonais pusžiedžiais ir išdėlioti tarp sparnelių.

2

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Jei turite garinę orkaitę, nustatyti 75% karšto oro ir 25% garų rėžimą, arba paprastoje orkaitėje apačioje ant dugno pastatyti keramikinį indelį su vandeniu.

3

Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius.

4

Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti riekelėmis pjaustytą antrą česnako skiltelę ir antros rozmarino šakelės lapelius. Pamaišyti ir pakepti 1 minutę. Tada supilti alų ir virti, kol skystis išgaruos ir pasidarys tirštas padažas. Suversti ryžius į keptuvę su padažu ir gerai išmaišyti.

5

Patiekti ryžius kartu su iškepusiais vištienos sparneliais.

Skanaus!
Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais