I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Veganiška panna cotta iš naminio saulėgrąžų pieno


Ingredientai


Jums reikės:

500 ml augalinio pieno
2 arb.šaukštelių Agar Agar augalinės želatinos
2-3 v. š. cukraus

Augaliniam pienui:

1 stiklinės (150-160 g) nekepintų saulėgrąžų
4 stiklinių vandens
Žiupsnelio druskos
  • 1

    Augalinio pieno gaminimo eiga:

    Saulėgrąžų sėklas pamirkyti vandenyje per naktį, nupilti vandenį ir perplauti.
  • 2Saulėgrąžas sudėti į blenderį, supilti vandenį, įberti žiupsnelį druskos ir gerai sutrinti. Gautą masę perkošti per tankesnį sietelį ar marlę.
  • 3Pieną galima laikyti šaldytuve ne ilgiau trijų dienų. Prieš vartojimą kaskart suplakti.
  • 4

    Panna cotta gaminimo eiga:

    Į puodą supilti augalinį pieną, įpilti vanilės ekstraktą, cukrų ir lėtai kaitinti maišant. Kai skystis pradės švelniai virti, suberti Agar-Agar ir pakaitinti dar 1 min.
  • 5Supilstyti į indelius (palikti bent 1 cm neužpildytą kraštelį) ir padėti vėsiau mažiausiai valandai, kad panna cotta atvėstų. Su Agar Agar desertas stings net kambario temperatūroje.
  • 6Patiekti su mėgstamu džemu, tyre, uogomis.
  • 7Galima patiekti iš išėmus ir formelių. Tuomet labai trumpam reikia įmerkti indelius su desertu į karšto vandens vonelę, tada apversti indelį, kad panna cotta atsidurtų lėkštėje.

Skanaus!


Panašūs receptai

Glazūruota karka su slyvomis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Brownie su lazdyno riešutų kremu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Braškių ir mocarelos salotos su džiovintomis alyvuogėmis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Vištiena kokosų pieno padaže

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Gaivios salotos su antienos confit

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Ukrainietiškos bandelės “pampuškos”

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Šokolado ir kavos keksiukai

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Grilinta vištiena su brokolių garnyru

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Tigrinės krevetės su aštriu mangų ir česnako padažu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Saldūs avinžirnių pyragaičiai

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Sūrio ir špinatų vyniotinis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Lašišos kepsnys su anakardžių ir vynuogių padažu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Azijietiška vištiena su duonos plutele

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Lašišos kepsneliai su gaiviomis salotomis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Cinamoniniai sausainiai su obuoliais “vikšriukai”

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Varškės apkepas

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis