Veganiška panna cotta iš naminio saulėgrąžų pieno

Jums reikės:
 500 ml augalinio pieno
 2-3 v. š. cukraus
Augaliniam pienui:
 1 stiklinės (150-160 g) nekepintų saulėgrąžų
 4 stiklinių vandens
 Žiupsnelio druskos
Augalinio pieno gaminimo eiga:
1

Saulėgrąžų sėklas pamirkyti vandenyje per naktį, nupilti vandenį ir perplauti.

2

Saulėgrąžas sudėti į blenderį, supilti vandenį, įberti žiupsnelį druskos ir gerai sutrinti. Gautą masę perkošti per tankesnį sietelį ar marlę.

3

Pieną galima laikyti šaldytuve ne ilgiau trijų dienų. Prieš vartojimą kaskart suplakti.

Panna cotta gaminimo eiga:
4

Į puodą supilti augalinį pieną, įpilti vanilės ekstraktą, cukrų ir lėtai kaitinti maišant. Kai skystis pradės švelniai virti, suberti Agar-Agar ir pakaitinti dar 1 min.

5

Supilstyti į indelius (palikti bent 1 cm neužpildytą kraštelį) ir padėti vėsiau mažiausiai valandai, kad panna cotta atvėstų. Su Agar Agar desertas stings net kambario temperatūroje.

6

Patiekti su mėgstamu džemu, tyre, uogomis.

7

Galima patiekti iš išėmus ir formelių. Tuomet labai trumpam reikia įmerkti indelius su desertu į karšto vandens vonelę, tada apversti indelį, kad panna cotta atsidurtų lėkštėje.

Skanaus!
 

Ingredients

Jums reikės:
 500 ml augalinio pieno
 2-3 v. š. cukraus
Augaliniam pienui:
 1 stiklinės (150-160 g) nekepintų saulėgrąžų
 4 stiklinių vandens
 Žiupsnelio druskos

Directions

Augalinio pieno gaminimo eiga:
1

Saulėgrąžų sėklas pamirkyti vandenyje per naktį, nupilti vandenį ir perplauti.

2

Saulėgrąžas sudėti į blenderį, supilti vandenį, įberti žiupsnelį druskos ir gerai sutrinti. Gautą masę perkošti per tankesnį sietelį ar marlę.

3

Pieną galima laikyti šaldytuve ne ilgiau trijų dienų. Prieš vartojimą kaskart suplakti.

Panna cotta gaminimo eiga:
4

Į puodą supilti augalinį pieną, įpilti vanilės ekstraktą, cukrų ir lėtai kaitinti maišant. Kai skystis pradės švelniai virti, suberti Agar-Agar ir pakaitinti dar 1 min.

5

Supilstyti į indelius (palikti bent 1 cm neužpildytą kraštelį) ir padėti vėsiau mažiausiai valandai, kad panna cotta atvėstų. Su Agar Agar desertas stings net kambario temperatūroje.

6

Patiekti su mėgstamu džemu, tyre, uogomis.

7

Galima patiekti iš išėmus ir formelių. Tuomet labai trumpam reikia įmerkti indelius su desertu į karšto vandens vonelę, tada apversti indelį, kad panna cotta atsidurtų lėkštėje.

Skanaus!
Veganiška panna cotta iš naminio saulėgrąžų pieno