Tradicinis Trijų karalių pyragas

Trapiai tešlai reikės:
 250 g sviesto
 220 g rudojo cukraus
 2 kiaušinių
 ½ šaukštelio druskos
Pistacijų frančipanas:
 200 g sviesto
 150 g cukraus
 3 kiaušinių
Aviečių džemui reikės:
 50 g šaldytų aviečių
 70 g cukraus
 ¼ citrinos sulčių
Tešlos gaminimo eiga:
1

Sviestą išplakti su cukrumi. Plakant po vieną įmušti du kiaušinius. Plakti iki vientisos masės.

2

Atskirame inde sumaišyti visus birius ingredientus ir sumaišyti kartu su išplakta mase. Maišyti, kol tešla taps vientisa. Ją įsukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve, kol atvės ir sutvirtės.

Frančipabo gaminimo eiga:
3

Virtuvinio kombaino pagalba susmulkinti sviestą su cukrumi. Įdėti pistacijų pastos ir toliau malti. Bemalant po vieną įmušti kiaušinius. Tuomet supilti migdolų miltus ir miltus. Permalti iki vientisos masės. Supilti į konditerinį maišelį ir pasidėti, kol išsivirsime aviečių džemą.

Aviečių džemo gaminimo eiga:
4

Liko pasiruošti aviečių džemą. Aviečių tyre su šaldytomis avietėmis supilti į prikaistuvį. Cukrų sumaišyti su pektinu, kad geriau pasiskirstytų džeme. Supilti į aviečių tyrę, išmaišyti ir užvirti. Užvirus pavirti apie 1 min. Įspausti šiek tiek citrinos sulčių, permaišyti ir džemas paruoštas.

Pyrago surinkimas:
5

Tešlą iškočioti apie 4 mm storio. Iš jos su kepimo žiedu išspausti 2 apskritimus ir juosteles formelės šonams padengti. Į formos dugną dėti vieną apskritimą ir pilnai padengti šonus tešla. Supilti pistacijų frančipaną. Ant jo supilti aviečių džemą. Viršų uždengti likusiu tešlos apskritimu. Paviršių nelabai giliai išraižyti norimu raštu ir patepti kiaušinio plakiniu.

6

Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
Iškepus palaukite, kol pravės, kad įdaras būtų tvirtesnis.

Skanaus!
 

Ingredients

Trapiai tešlai reikės:
 250 g sviesto
 220 g rudojo cukraus
 2 kiaušinių
 ½ šaukštelio druskos
Pistacijų frančipanas:
 200 g sviesto
 150 g cukraus
 3 kiaušinių
Aviečių džemui reikės:
 50 g šaldytų aviečių
 70 g cukraus
 ¼ citrinos sulčių

Directions

Tešlos gaminimo eiga:
1

Sviestą išplakti su cukrumi. Plakant po vieną įmušti du kiaušinius. Plakti iki vientisos masės.

2

Atskirame inde sumaišyti visus birius ingredientus ir sumaišyti kartu su išplakta mase. Maišyti, kol tešla taps vientisa. Ją įsukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve, kol atvės ir sutvirtės.

Frančipabo gaminimo eiga:
3

Virtuvinio kombaino pagalba susmulkinti sviestą su cukrumi. Įdėti pistacijų pastos ir toliau malti. Bemalant po vieną įmušti kiaušinius. Tuomet supilti migdolų miltus ir miltus. Permalti iki vientisos masės. Supilti į konditerinį maišelį ir pasidėti, kol išsivirsime aviečių džemą.

Aviečių džemo gaminimo eiga:
4

Liko pasiruošti aviečių džemą. Aviečių tyre su šaldytomis avietėmis supilti į prikaistuvį. Cukrų sumaišyti su pektinu, kad geriau pasiskirstytų džeme. Supilti į aviečių tyrę, išmaišyti ir užvirti. Užvirus pavirti apie 1 min. Įspausti šiek tiek citrinos sulčių, permaišyti ir džemas paruoštas.

Pyrago surinkimas:
5

Tešlą iškočioti apie 4 mm storio. Iš jos su kepimo žiedu išspausti 2 apskritimus ir juosteles formelės šonams padengti. Į formos dugną dėti vieną apskritimą ir pilnai padengti šonus tešla. Supilti pistacijų frančipaną. Ant jo supilti aviečių džemą. Viršų uždengti likusiu tešlos apskritimu. Paviršių nelabai giliai išraižyti norimu raštu ir patepti kiaušinio plakiniu.

6

Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
Iškepus palaukite, kol pravės, kad įdaras būtų tvirtesnis.

Skanaus!
Tradicinis Trijų karalių pyragas