Tradiciniai meduoliai

Tešlai reikės:
 4 anyžiaus žvaigždelių
 2 lazdelių cinamono
 6-8 gvazdikėlių
 70 g medaus
 5 šaukštų cukraus
 50 g sviesto
 2 kiaušinių
 12 g sodos
 20 g acto
Glazūrai reikės:
 Cukraus pudros
 Citrinos sulčių

1

Kad meduoliai būtų ypatingo skonio, rekomenduojama prieskonių mišinį susimalti patiems. Malimui geriausia naudoti kavamalę. Joje sumalti anyžių, cinamoną ir gvazdikėlius. Gautus prieskonius būtina persijoti, kad liktų kuo smulkesnė frakcija.

2

Medų šiek tiek pašildyti cu cukrumi ir sviestu. Masę atvėsinti, kad būtų kambario temperatūros. Į ją įmušti du kiaušinius ir gerai išmaišyti su šluotele. Actą sumaišyti su soda ir įmaišyti į tešlą.
Miltus sumaišyti su žiupsneliu prieskonių, supilti į skystą masę ir gerai išminkyti tešlą, kol nelips prie rankų.
Kočioti maždaug 4-5 mm storio iš išspausti norimomis formelėmis.
Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 12 min.

3

Glazūrai norimą kiekį cukraus pudros maišyti su citrinos sultimis, kol gausis tiršta masė, tinkama glazūravimui. Ją supilti į konditerinį maišelį, nukirpti viršūnėlę ir dekoruoti atvėsusius meduolius.

Skanaus!

Ingredients

Tešlai reikės:
 4 anyžiaus žvaigždelių
 2 lazdelių cinamono
 6-8 gvazdikėlių
 70 g medaus
 5 šaukštų cukraus
 50 g sviesto
 2 kiaušinių
 12 g sodos
 20 g acto
Glazūrai reikės:
 Cukraus pudros
 Citrinos sulčių

Directions

1

Kad meduoliai būtų ypatingo skonio, rekomenduojama prieskonių mišinį susimalti patiems. Malimui geriausia naudoti kavamalę. Joje sumalti anyžių, cinamoną ir gvazdikėlius. Gautus prieskonius būtina persijoti, kad liktų kuo smulkesnė frakcija.

2

Medų šiek tiek pašildyti cu cukrumi ir sviestu. Masę atvėsinti, kad būtų kambario temperatūros. Į ją įmušti du kiaušinius ir gerai išmaišyti su šluotele. Actą sumaišyti su soda ir įmaišyti į tešlą.
Miltus sumaišyti su žiupsneliu prieskonių, supilti į skystą masę ir gerai išminkyti tešlą, kol nelips prie rankų.
Kočioti maždaug 4-5 mm storio iš išspausti norimomis formelėmis.
Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 12 min.

3

Glazūrai norimą kiekį cukraus pudros maišyti su citrinos sultimis, kol gausis tiršta masė, tinkama glazūravimui. Ją supilti į konditerinį maišelį, nukirpti viršūnėlę ir dekoruoti atvėsusius meduolius.

Skanaus!
Tradiciniai meduoliai