Tiršta keturių grūdų sriuba su daržovėmis

Gian Luca DemarcoAutoriusGian Luca DemarcoKategorijaSudėtingumasVidutinis
Paruošimas15 minučiųGaminimas25 minučiųBendra trukmė40 minučių

Jums reikės:
Sriubai:
 100 g avižų grūdų (kruopų)
 100 g miežių grūdų (kruopų)
 100 g sorų grūdų (kruopų)
 400 g konservuotų baltųjų pupelių
 4 vidutinių bulvių
 1 didelės morkos
 1 saliero stiebo
 1 svogūno
 1 nuluptos česnako skiltelės
 1/3 šviežio arba džiovinto čili pipiro
 3 arb. š. Susijęs vaizdas ekologiško sultinio
 Saujelės tarkuoto parmezano sūrio
 1 stiklinės balto sauso vyno
 Žiupsnelio druskos
Brusketoms:
 Žiupsnelio druskos
 Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
 Šviesios itališkos duonos

Kaip gaminti?
1

Grūdus iš vakaro pamerkti vandenyje, kad išbrinktų. Prieš gaminimą nupilti vandenį. Bulves supjaustyti mažais kubeliais. Svogūną, morką ir saliero stiebą taip pat smulkiai sukapoti. Užvirti 2 litrus vandens ir ištirpinti jame sultinį. Palikti puodą karštai. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 5 minutes pakepinti česnako skiltelę kartu su čili pipiru. Tada suberti smulkintą morką, svogūną ir salierą. Vėl pakepinti 5 minutes. Suberti bulves, išmaišyti ir vėl kepti 5 minutes. Tada suberti išbrinkusius visus grūdus bei pupeles. Išmaišyti ir paskrudinti 5 minutes. Supilti baltą vyną, gerai išmaišyti. Tada supilti 1,5 l sultinio ir, kai užvirs, sumažinti kaitrą ir pridengtame puode virti 40 minučių. Retkarčiais pamaišyti. Jei sumžėja skyčio, įpilti sultinio, bet nepersistengti, nes sriuba turi būti tiršta. Įberti druskos, jei trūksta.

2

Kol sriuba verda, pasiruošti brusketas. Itališką duoną supjaustyti 1 cm storio riekelėmis ir išdėlioti kepimo skardoje. Pabarstyti druska ir šviežiai maltais pipirais. Gana gausiai pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje grilio rėžimu apie 10-15 minučių, kol gražiai apskrus.

3

Patiektą sriubą apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu.

Skanaus!

Ingredients

Jums reikės:
Sriubai:
 100 g avižų grūdų (kruopų)
 100 g miežių grūdų (kruopų)
 100 g sorų grūdų (kruopų)
 400 g konservuotų baltųjų pupelių
 4 vidutinių bulvių
 1 didelės morkos
 1 saliero stiebo
 1 svogūno
 1 nuluptos česnako skiltelės
 1/3 šviežio arba džiovinto čili pipiro
 3 arb. š. Susijęs vaizdas ekologiško sultinio
 Saujelės tarkuoto parmezano sūrio
 1 stiklinės balto sauso vyno
 Žiupsnelio druskos
Brusketoms:
 Žiupsnelio druskos
 Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
 Šviesios itališkos duonos

Directions

Kaip gaminti?
1

Grūdus iš vakaro pamerkti vandenyje, kad išbrinktų. Prieš gaminimą nupilti vandenį. Bulves supjaustyti mažais kubeliais. Svogūną, morką ir saliero stiebą taip pat smulkiai sukapoti. Užvirti 2 litrus vandens ir ištirpinti jame sultinį. Palikti puodą karštai. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 5 minutes pakepinti česnako skiltelę kartu su čili pipiru. Tada suberti smulkintą morką, svogūną ir salierą. Vėl pakepinti 5 minutes. Suberti bulves, išmaišyti ir vėl kepti 5 minutes. Tada suberti išbrinkusius visus grūdus bei pupeles. Išmaišyti ir paskrudinti 5 minutes. Supilti baltą vyną, gerai išmaišyti. Tada supilti 1,5 l sultinio ir, kai užvirs, sumažinti kaitrą ir pridengtame puode virti 40 minučių. Retkarčiais pamaišyti. Jei sumžėja skyčio, įpilti sultinio, bet nepersistengti, nes sriuba turi būti tiršta. Įberti druskos, jei trūksta.

2

Kol sriuba verda, pasiruošti brusketas. Itališką duoną supjaustyti 1 cm storio riekelėmis ir išdėlioti kepimo skardoje. Pabarstyti druska ir šviežiai maltais pipirais. Gana gausiai pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje grilio rėžimu apie 10-15 minučių, kol gražiai apskrus.

3

Patiektą sriubą apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu.

Skanaus!
Tiršta keturių grūdų sriuba su daržovėmis