Tiramisu su Limoncello žele

Desertui reikės:
 200 g “damų pirštelių“ sausainių
 200 ml kavos
 Limoncello žele
 Maskarponės kremo
Maskarponės kremui reikės:
 5 kiaušinių trynių
 160 g cukraus
 5 kiaušinių baltymų
Limoncello žele reikės:
 80 g cukraus
 100 g Limoncello likerio

1

Gaminant Limoncello žele, pradžioje užvirti citrinų tyrę su cukrumi. Nukėlus nuo kaitros supilti Limonello likerį, sudėti išbrinkintą želatiną ir maišyti, kol želatina gerai pasiskirstys. Skystį supilti į plokščią indą (kad greičiaus sustingtų) ir palikti šaldytuve, kol sustings.

2

Kremui išplakti trynius su cukrumi. Plakant sudėti maskarponės kremą ir gerai išpurenti. Baltymus išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti, kad neprarastų purumo.

3

Pasiruošti 200 ml plikytos ar tirpios kavos, į ją galima įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės. Desertą pradėti formuoti nuo maskarponės kremo, ant jo sudėlioti damų pirštelius, kad pilnai padengtų paviršių, ir juos gausiai apšlakstyti kava. Paberti šiek tiek kapoto juodojo šokolado. Dėti sluoksnį maskarponės kremo ir ant jo Limoncelllo žele (galima pjaustyti, dėti su šaukštu, pasmulkinti su šluotele). Užberti juodojo šokolado, dar šiek tiek kremo ir jau galima ragauti.

Skanaus!

Ingredients

Desertui reikės:
 200 g “damų pirštelių“ sausainių
 200 ml kavos
 Limoncello žele
 Maskarponės kremo
Maskarponės kremui reikės:
 5 kiaušinių trynių
 160 g cukraus
 5 kiaušinių baltymų
Limoncello žele reikės:
 80 g cukraus
 100 g Limoncello likerio

Directions

1

Gaminant Limoncello žele, pradžioje užvirti citrinų tyrę su cukrumi. Nukėlus nuo kaitros supilti Limonello likerį, sudėti išbrinkintą želatiną ir maišyti, kol želatina gerai pasiskirstys. Skystį supilti į plokščią indą (kad greičiaus sustingtų) ir palikti šaldytuve, kol sustings.

2

Kremui išplakti trynius su cukrumi. Plakant sudėti maskarponės kremą ir gerai išpurenti. Baltymus išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti, kad neprarastų purumo.

3

Pasiruošti 200 ml plikytos ar tirpios kavos, į ją galima įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės. Desertą pradėti formuoti nuo maskarponės kremo, ant jo sudėlioti damų pirštelius, kad pilnai padengtų paviršių, ir juos gausiai apšlakstyti kava. Paberti šiek tiek kapoto juodojo šokolado. Dėti sluoksnį maskarponės kremo ir ant jo Limoncelllo žele (galima pjaustyti, dėti su šaukštu, pasmulkinti su šluotele). Užberti juodojo šokolado, dar šiek tiek kremo ir jau galima ragauti.

Skanaus!
Tiramisu su Limoncello žele