Tartaletė su skrudintais riešutais ir karamele

Tešlai reikės:
 ¼ a. š. druskos
  1 ½ a. š. cukraus
 90 g atšaldyto sviesto, supjaustyto kubeliais
 1 kiaušinio trynio
 2 v. š. šalto vandens
ĮDARUI
 250 g skrudintų riešutų (lazdyno, anakardžiai, graikiniai, migdolų)
 70 g cukraus
 35 g sviesto
 1,5 v. š. medaus
Tešlos gaminimo eiga:
1

Dideliame dubenyje išsijoti miltus ir sumaišyti su druska ir cukrumi.
Ant miltų mišinio sudėti šaltą sviestą, supjaustytą kubeliais, ir su dideliu peiliu kapoti tol, kol susidarys stambūs trupiniai.

2

Įdėti trynį ir išmaišyti.

3

Supilti šaltą vandenį ir greitai rankomis suminkyti tešlą tol, kol ji bus vientisa.

4

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti tešlą, išpjauti apskritimą, jį įkloti į 22,5 cm skersmens kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Iškočioti ir išpjaustyti kraštelius, kraštelių aukštis apie 3 cm.

5

Kepimo formą su tešla dėti į šaldytuvą valandai laiko.

Įdaro gaminimo eiga:
6

Ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą su cukrumi ir medumi.
Supilti grietinėlę ir kaitinti ant silpnos ugnies nuolat maišant tol, kol ištirps cukrus ir masė pradės darytis tiršta ir rusva (tamsiau geltona).

7

Nuimti karamelę nuo ugnies, sumaišyti su riešutais ir tolygiai paskirstyti į atvėsusią kepimo formą su tešla.

8

Kepti apie 40 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

9

Išėmus pilnai atvėsinti, nes šilta tešla labai trapi.

10

Puiki kalėdinė dovana, nes toks pyragas gali labai ilgai stovėti nesugedęs.

Skanaus!

Ingredients

Tešlai reikės:
 ¼ a. š. druskos
  1 ½ a. š. cukraus
 90 g atšaldyto sviesto, supjaustyto kubeliais
 1 kiaušinio trynio
 2 v. š. šalto vandens
ĮDARUI
 250 g skrudintų riešutų (lazdyno, anakardžiai, graikiniai, migdolų)
 70 g cukraus
 35 g sviesto
 1,5 v. š. medaus

Directions

Tešlos gaminimo eiga:
1

Dideliame dubenyje išsijoti miltus ir sumaišyti su druska ir cukrumi.
Ant miltų mišinio sudėti šaltą sviestą, supjaustytą kubeliais, ir su dideliu peiliu kapoti tol, kol susidarys stambūs trupiniai.

2

Įdėti trynį ir išmaišyti.

3

Supilti šaltą vandenį ir greitai rankomis suminkyti tešlą tol, kol ji bus vientisa.

4

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti tešlą, išpjauti apskritimą, jį įkloti į 22,5 cm skersmens kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Iškočioti ir išpjaustyti kraštelius, kraštelių aukštis apie 3 cm.

5

Kepimo formą su tešla dėti į šaldytuvą valandai laiko.

Įdaro gaminimo eiga:
6

Ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą su cukrumi ir medumi.
Supilti grietinėlę ir kaitinti ant silpnos ugnies nuolat maišant tol, kol ištirps cukrus ir masė pradės darytis tiršta ir rusva (tamsiau geltona).

7

Nuimti karamelę nuo ugnies, sumaišyti su riešutais ir tolygiai paskirstyti į atvėsusią kepimo formą su tešla.

8

Kepti apie 40 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

9

Išėmus pilnai atvėsinti, nes šilta tešla labai trapi.

10

Puiki kalėdinė dovana, nes toks pyragas gali labai ilgai stovėti nesugedęs.

Skanaus!
Tartaletė su skrudintais riešutais ir karamele