Šviežiai iškeptos duonos su kakava sumuštinis

Gardu GarduAutoriusGardu GarduKategorijaSudėtingumasPaprastas
Paruošimas5 minučiųGaminimas15 minučiųBendra trukmė20 minučių

Duonai reikės:
 500 g vandens
 15 g mielių
 35 g medaus
 Saulėgrąžų sėklų
 Moliūgų sėklų
 Linų sėmenų
 Sezamo sėklų
Sumuštiniui reikės:
 2 riekelės iškeptos „Easy Bread“ duonos
 Sviesto
 Marinuotų agurkų
 Virtų burokėlių
 Druskos
 Žalumynų (rukolos, špinatų)
 Alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti?
1

Į maišymo indą suberti duonos mišinį, miltus ir kakavą. Viską išmaišyti, įdėti medaus ir užpilti 30°C temperatūros vandenyje ištirpintomis mielėmis. Vėl viską išmaišyti iki vientisos masės. Išmaišytą tešlą palikti 40 minučių, kad iškiltų. Pakilusią tešlą sudėti į duonos kepimo formą, išlyginti paviršių ir apibarstyti įvairiomis sėklomis. Vėl palikti 30 minučių, kad dar kartą tešla iškiltų. Iškilusią suformuotą duoną pašauti į iki 230°C įkaitintą orkaitę ir iš karto sumažinti kaitrą iki 190°C. Kepti apie 40 minučių.

2

Duonos riekeles aptepti sviestu ir paštetu. Ant apteptų riekelių sluoksniuoti pjaustytus marinuotus agurkus ir virtus burokėlius. Apibarstyti druska, žalumynais bei pašlakstyti alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Ingredients

Duonai reikės:
 500 g vandens
 15 g mielių
 35 g medaus
 Saulėgrąžų sėklų
 Moliūgų sėklų
 Linų sėmenų
 Sezamo sėklų
Sumuštiniui reikės:
 2 riekelės iškeptos „Easy Bread“ duonos
 Sviesto
 Marinuotų agurkų
 Virtų burokėlių
 Druskos
 Žalumynų (rukolos, špinatų)
 Alyvuogių aliejaus

Directions

Kaip gaminti?
1

Į maišymo indą suberti duonos mišinį, miltus ir kakavą. Viską išmaišyti, įdėti medaus ir užpilti 30°C temperatūros vandenyje ištirpintomis mielėmis. Vėl viską išmaišyti iki vientisos masės. Išmaišytą tešlą palikti 40 minučių, kad iškiltų. Pakilusią tešlą sudėti į duonos kepimo formą, išlyginti paviršių ir apibarstyti įvairiomis sėklomis. Vėl palikti 30 minučių, kad dar kartą tešla iškiltų. Iškilusią suformuotą duoną pašauti į iki 230°C įkaitintą orkaitę ir iš karto sumažinti kaitrą iki 190°C. Kepti apie 40 minučių.

2

Duonos riekeles aptepti sviestu ir paštetu. Ant apteptų riekelių sluoksniuoti pjaustytus marinuotus agurkus ir virtus burokėlius. Apibarstyti druska, žalumynais bei pašlakstyti alyvuogių aliejumi.

Skanaus!
Šviežiai iškeptos duonos su kakava sumuštinis