Sviestinis lazdyno riešutų desertas

Lazdyno riešutų morengui reikės:
 100 g lazdyno riešutų
 100 g cukraus pudros
 200 g baltymų
 160 g cukraus
Sviestiniam kremui reikės:
 5 kiaušinių trynių
 100 g cukraus
 100 g vandens
 240 g kambario temperatūros sviesto
Morenginio biskvito gaminimo eiga:
1

Riešutus smulkintuvo pagalba sumalti iki miltų konsistencijos. Riešutus malti kartu su cukraus pudra, kad miltai būtų biresni ir nepaleistų riebalo.

2

Baltymus išpurenti su cukrumi iki standžių putų ir sujunkti su riešutų miltais.

3

Ant skardos, padengtos kepimo popieriumi, suformuoti du vienodo dydžio apvalius biskvitus.

4

Kepti iki 130°C įkaitintoje orkaitėje 1 h 30 min.

Kremo gaminimo eiga:
5

Iš cukraus ir vandens išvirti sirupą. Kaitinti iki 118°C arba kol pradės kilti "sunkūs" burbulai.

6

Kol verda sirupas, reikia pradėti plakti trynius. Juos beplakant po truputį, katiliuko kraštu pilti sirupą. Tokiu būdu tryniai yra nuplikomi ir tampa saugūs vartoti.

7

Į masę įpilti šlakelį vanilės ekstrakto, sudėti minkštą sviestą ir riešutų pastą. Nedideliu greičiu plakti iki vientisos, blizgios masės.

8

Gautą kremą sudėti ant morenginio biskvito. Sulyginti šonus, paviršių ir ant viršaus dėti kitą biskvitą. Jei norite idealiai lygios formos, tuomet reikia naudoti kepimo žiedą. Į apačia dėti vieną biskvitą (jei biskvitas kiek didesnis, su žiedu išspausti reikiamą formą), dėti kremą ir sulyginti paviršių, ant viršaus dėti kitą biskvitą.

9

Palaikyti šaldytuve, kol kremas sustings ir gerai laikys formą. Galima užbarstyti cukraus pudros.

Skanaus!

Ingredients

Lazdyno riešutų morengui reikės:
 100 g lazdyno riešutų
 100 g cukraus pudros
 200 g baltymų
 160 g cukraus
Sviestiniam kremui reikės:
 5 kiaušinių trynių
 100 g cukraus
 100 g vandens
 240 g kambario temperatūros sviesto

Directions

Morenginio biskvito gaminimo eiga:
1

Riešutus smulkintuvo pagalba sumalti iki miltų konsistencijos. Riešutus malti kartu su cukraus pudra, kad miltai būtų biresni ir nepaleistų riebalo.

2

Baltymus išpurenti su cukrumi iki standžių putų ir sujunkti su riešutų miltais.

3

Ant skardos, padengtos kepimo popieriumi, suformuoti du vienodo dydžio apvalius biskvitus.

4

Kepti iki 130°C įkaitintoje orkaitėje 1 h 30 min.

Kremo gaminimo eiga:
5

Iš cukraus ir vandens išvirti sirupą. Kaitinti iki 118°C arba kol pradės kilti "sunkūs" burbulai.

6

Kol verda sirupas, reikia pradėti plakti trynius. Juos beplakant po truputį, katiliuko kraštu pilti sirupą. Tokiu būdu tryniai yra nuplikomi ir tampa saugūs vartoti.

7

Į masę įpilti šlakelį vanilės ekstrakto, sudėti minkštą sviestą ir riešutų pastą. Nedideliu greičiu plakti iki vientisos, blizgios masės.

8

Gautą kremą sudėti ant morenginio biskvito. Sulyginti šonus, paviršių ir ant viršaus dėti kitą biskvitą. Jei norite idealiai lygios formos, tuomet reikia naudoti kepimo žiedą. Į apačia dėti vieną biskvitą (jei biskvitas kiek didesnis, su žiedu išspausti reikiamą formą), dėti kremą ir sulyginti paviršių, ant viršaus dėti kitą biskvitą.

9

Palaikyti šaldytuve, kol kremas sustings ir gerai laikys formą. Galima užbarstyti cukraus pudros.

Skanaus!
Sviestinis lazdyno riešutų desertas