I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Susukta Focaccia


Ingredientai


Tešlai reikės:

300 g šilto vandens
15 g mielių
0.5 valg. šaukšto cukraus
15 g druskos

Įdarui reikės:

Persilade prieskonių
Juodų ir žalių alyvuogių
Konservuotų pomidoriukų
  • 1Sumaišyti šiltą vandenį su mielėmis, alyvuogių aliejumi ir cukrumi. Mielės ir cukrus turi pilnai ištirpti. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus su druska ir supilti visą skystį. Gerai išmaišyti, kol viskas susijungs į vientisą tešlą. Rekomenduojama maišyti sukamaisiais judesiais keturiais pirštais (užlenkus nykštį). Tešlą perkelti ant miltais pabarstyto stalo ir toliau minkyti tešlą, kol ji nelips. Galima rankas vis pasibarstyti miltais. Iš tešlos suformuoti du kamuoliukus. Būtina „uždaryti“ apačią, kad tešla kiltų teisingai. Kamuoliukus dėti į indą, uždengti maistine plėvele ir palikti kambario temperatūroje pakilti dviems valandoms.
  • 2Jei norite tešlą brandinti per naktį, tuomet reikia naudoti šaltą vandenį ir tešlą laikyti šaldytuve.
  • 3Pakilusią tešlą kočioti maždaug iki 2 mm storio. Visą tešlos paviršių ištepti alyvuogiu aliejumi, sumaišytu su Persilade prieskoniais. Tešlą perpjauti išilgai į tris dalis. Kiekvieną juostą susukti įstrižai ir ant popieriumi padengtos kepimo formos susukti į sraigės „formos“ Foccacia. Ant viršaus įspausti juodų ir žalių alyvuogių bei konservuotų pomidoriukų. Apšlaksyti alyvuogių aliejumis su Perasilade prieskoniais. Jo reikėtų nepagailėti, kad Focaccia nebūtų sausa.
  • 4Kepti 200°C temperatūroje apie 15 min. konvekciniu arba picos režimu.
  • 5Tik iškepusią Focaccia aptepti aliejaus, vandens ir druskos mišiniu. Tuomet ji suminkštėja ir tampa dar gardesnė.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis