Susukta Focaccia

Tešlai reikės:
 300 g šilto vandens
 15 g mielių
 0.5 valg. šaukšto cukraus
 15 g druskos
Įdarui reikės:
 Susijęs vaizdas Persilade prieskonių
 Juodų ir žalių alyvuogių
 Konservuotų pomidoriukų

1

Sumaišyti šiltą vandenį su mielėmis, alyvuogių aliejumi ir cukrumi. Mielės ir cukrus turi pilnai ištirpti.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus su druska ir supilti visą skystį. Gerai išmaišyti, kol viskas susijungs į vientisą tešlą. Rekomenduojama maišyti sukamaisiais judesiais keturiais pirštais (užlenkus nykštį). Tešlą perkelti ant miltais pabarstyto stalo ir toliau minkyti tešlą, kol ji nelips. Galima rankas vis pasibarstyti miltais. Iš tešlos suformuoti du kamuoliukus. Būtina „uždaryti“ apačią, kad tešla kiltų teisingai. Kamuoliukus dėti į indą, uždengti maistine plėvele ir palikti kambario temperatūroje pakilti dviems valandoms.

2

Jei norite tešlą brandinti per naktį, tuomet reikia naudoti šaltą vandenį ir tešlą laikyti šaldytuve.

3

Pakilusią tešlą kočioti maždaug iki 2 mm storio. Visą tešlos paviršių ištepti alyvuogiu aliejumi, sumaišytu su Persilade prieskoniais. Tešlą perpjauti išilgai į tris dalis. Kiekvieną juostą susukti įstrižai ir ant popieriumi padengtos kepimo formos susukti į sraigės „formos“ Foccacia. Ant viršaus įspausti juodų ir žalių alyvuogių bei konservuotų pomidoriukų. Apšlaksyti alyvuogių aliejumis su Perasilade prieskoniais. Jo reikėtų nepagailėti, kad Focaccia nebūtų sausa.

4

Kepti 200°C temperatūroje apie 15 min. konvekciniu arba picos režimu.

5

Tik iškepusią Focaccia aptepti aliejaus, vandens ir druskos mišiniu. Tuomet ji suminkštėja ir tampa dar gardesnė.

Skanaus!

Ingredients

Tešlai reikės:
 300 g šilto vandens
 15 g mielių
 0.5 valg. šaukšto cukraus
 15 g druskos
Įdarui reikės:
 Susijęs vaizdas Persilade prieskonių
 Juodų ir žalių alyvuogių
 Konservuotų pomidoriukų

Directions

1

Sumaišyti šiltą vandenį su mielėmis, alyvuogių aliejumi ir cukrumi. Mielės ir cukrus turi pilnai ištirpti.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus su druska ir supilti visą skystį. Gerai išmaišyti, kol viskas susijungs į vientisą tešlą. Rekomenduojama maišyti sukamaisiais judesiais keturiais pirštais (užlenkus nykštį). Tešlą perkelti ant miltais pabarstyto stalo ir toliau minkyti tešlą, kol ji nelips. Galima rankas vis pasibarstyti miltais. Iš tešlos suformuoti du kamuoliukus. Būtina „uždaryti“ apačią, kad tešla kiltų teisingai. Kamuoliukus dėti į indą, uždengti maistine plėvele ir palikti kambario temperatūroje pakilti dviems valandoms.

2

Jei norite tešlą brandinti per naktį, tuomet reikia naudoti šaltą vandenį ir tešlą laikyti šaldytuve.

3

Pakilusią tešlą kočioti maždaug iki 2 mm storio. Visą tešlos paviršių ištepti alyvuogiu aliejumi, sumaišytu su Persilade prieskoniais. Tešlą perpjauti išilgai į tris dalis. Kiekvieną juostą susukti įstrižai ir ant popieriumi padengtos kepimo formos susukti į sraigės „formos“ Foccacia. Ant viršaus įspausti juodų ir žalių alyvuogių bei konservuotų pomidoriukų. Apšlaksyti alyvuogių aliejumis su Perasilade prieskoniais. Jo reikėtų nepagailėti, kad Focaccia nebūtų sausa.

4

Kepti 200°C temperatūroje apie 15 min. konvekciniu arba picos režimu.

5

Tik iškepusią Focaccia aptepti aliejaus, vandens ir druskos mišiniu. Tuomet ji suminkštėja ir tampa dar gardesnė.

Skanaus!
Susukta Focaccia