I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Spurgos su obuoliais


Ingredientai


Plikytam kremui reikės:

200 g cukraus
175 g vandens
1-2 lazdelių cinamono
Citrinos žievelės
20 g krakmolo
250 ml pieno
5 kiaušinių trynių

Tešlai reikės:

245 g pieno
10 g šviežių mielių (arba 3,5 g sausų)
50 g cukraus
2 kiaušinių
1/4 šaukštelio druskos
60 g minkšto sviesto
4 vidutinio dydžio rūgščių obuolių
0,5 citrinos sulčių
2 arbatinių šaukštelių cinamono

Spurgai apvolioti reikės:

200 g rudojo cukraus
Cinamono pagal skonį
  • 1Pradedame nuo plikyto kremo. Pirmiausia reikia pasigaminti cukraus sirupą. Paprasčiausiai į prikaistuvį supilkite cukrų, vandenį, įdėkite cinamono lazdeles, kelis gabalėlius atpjautos citrinos žievelės ir užkaiskite. Užvirus kaitinkite lygiai 1 minutę ir 30 sekundžių ir iš karto nukelkite nuo kaitros.
  • 2Miltus su krakmolu išsijokite. Tuomet jie puikiai susimaišo ir nelieka sušokusių gabaliukų. Sumaišykite su pienu ir pastoviai maišant šluotele masę kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol sutirštėja, tampa panaši į "klijus". Nukelkite nuo vyryklės ir toliau maišant dėkite po 1 kiaušinio trynį (tryniai turi būti kambario temperatūros). Galiausiai po truputį įmaišykite anksčiau išvirtą sirupą. Kremas gaunasi pakankamai skystas. Jį perkoškite.
  • 3Obuolius nuvalykite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Sumaišykite su cinamonu ir citrinos sultimis.
  • 4Dabar pasigaminsime tešlą. Į dubenį įpilkite kambario temperatūros pieno, dėkite mieles ir, kad jos geriau veiktų, įberkite 50 g cukraus. Išmaišykite, kad mielės ištirptų (jei naudojate sausas mieles, leiskite šiek tiek pastovėti, kad mielės aktyvuotųsi). Supilkite miltus ir šluotelės pagalba išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir vėl išmaišykite. Įberkite žiupsnelį druskos, jis suintensyvins skonius. Į tešlą suberkite obuolius, sviestą ir su lopetėle permaišykite, kol obuolių gabaliukai pasiskirstys tolygiai. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje maždaug valandai laiko, kol tešla padvigubės.
  • 5Gerai įkaitinkite augalinį aliejų iki maždaug 170°C. Spurgytes labai patogu formuoti ledų kaušeliu. Jei tokio neturite, naudokite šaukštą, spurgytės gali būti ir netaisyklingos formos. Kepkite aliejuje apie 3 min., kol apskrus. Iškepusias spurgas apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
  • 6Valgykite su plikytu kremu bei mėgiamomis uogomis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis