Špinatiniai taglietelle su gorgonzolos sūriu

Tešlai reikės:
 5 kiaušinių
 200 g špinatų
 2 š. vandens
 Druskos
Padažui reikės:
 150 g graikiškų riešutų
 20 g kedrų riešutų
 1 česnako skiltelės
 40 g sviesto
 100 g gorgonzolos sūrio
 Tarkuoto parmezano sūrio
 Druskos
 Pipirų
 Susijęs vaizdas Persilade prieskonių

1

Į puodą sudėti nuplautus špinatus, užpilti šiek tiek vanens ir patroškinti, kol suminštės. Špinatus sudėti į sietelį ir paspausti, kad nuvarvėtų visas skystis. Sublenderiuoti.
Į indą suberti miltus ir viduryje padaryti „šulinėlį“, į kurį reikia įmušti kiaušinius ir įdėti špinatų košę. Tuomet atsargiai maišyti iki vientisos masės.
Masę pabaigti minkyti ant miltais pabarstyto darbastalio. Minkyti tol, kol tešla visiškai nelips prie rankų ir taps elastinga. Suformuoti kamuoliuką ir įviniojus į maistinę plėvelę arba uždengus medvilniniu rankšluosčiu leisti pailsėti.

2

Padažui į ant mažos kaitros įkaitintą keptuvę įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įdėti sviestą. Kai jis išsilydis, įdėti česnako skiltelę, suberti riešutus ir šiek tiek pakepinti. Tuomet sudėti gorgonzolos sūrį ir pakaitinti, kol išsilydys. Supilti grietinėlę, pagardinti pipirais, persilade prieskoniais, įberti parmezano sūrio. Išmaišyti ir padažas jau paruoštas.

3

Tuo tarpu kuo ploniau iškočioti tešlą. Kočiojant nepagailėti miltų. Iškočiotą tešlą suvynioti, kaip vyniotinį, ir pjaustyti apie 3-4 mm pločio riekelėmis.

4

Į verdantį vandenį su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei keliais žiupsniais druskos sudėti pastą ir virti 3 min.
Nukošti pastą, tačiau rekomenduojama palikti šiek tiek vandens. Sudėti padažą, užberti pipirų, parmezano sūrio ir gerai išmaišyti.

Ingredients

Tešlai reikės:
 5 kiaušinių
 200 g špinatų
 2 š. vandens
 Druskos
Padažui reikės:
 150 g graikiškų riešutų
 20 g kedrų riešutų
 1 česnako skiltelės
 40 g sviesto
 100 g gorgonzolos sūrio
 Tarkuoto parmezano sūrio
 Druskos
 Pipirų
 Susijęs vaizdas Persilade prieskonių

Directions

1

Į puodą sudėti nuplautus špinatus, užpilti šiek tiek vanens ir patroškinti, kol suminštės. Špinatus sudėti į sietelį ir paspausti, kad nuvarvėtų visas skystis. Sublenderiuoti.
Į indą suberti miltus ir viduryje padaryti „šulinėlį“, į kurį reikia įmušti kiaušinius ir įdėti špinatų košę. Tuomet atsargiai maišyti iki vientisos masės.
Masę pabaigti minkyti ant miltais pabarstyto darbastalio. Minkyti tol, kol tešla visiškai nelips prie rankų ir taps elastinga. Suformuoti kamuoliuką ir įviniojus į maistinę plėvelę arba uždengus medvilniniu rankšluosčiu leisti pailsėti.

2

Padažui į ant mažos kaitros įkaitintą keptuvę įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įdėti sviestą. Kai jis išsilydis, įdėti česnako skiltelę, suberti riešutus ir šiek tiek pakepinti. Tuomet sudėti gorgonzolos sūrį ir pakaitinti, kol išsilydys. Supilti grietinėlę, pagardinti pipirais, persilade prieskoniais, įberti parmezano sūrio. Išmaišyti ir padažas jau paruoštas.

3

Tuo tarpu kuo ploniau iškočioti tešlą. Kočiojant nepagailėti miltų. Iškočiotą tešlą suvynioti, kaip vyniotinį, ir pjaustyti apie 3-4 mm pločio riekelėmis.

4

Į verdantį vandenį su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei keliais žiupsniais druskos sudėti pastą ir virti 3 min.
Nukošti pastą, tačiau rekomenduojama palikti šiek tiek vandens. Sudėti padažą, užberti pipirų, parmezano sūrio ir gerai išmaišyti.

Špinatiniai taglietelle su gorgonzolos sūriu