I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Šokoladinis pyragas Brookie


Šis receptas skirtas tikriems smaližiams, kurie neapsiriboja gaiviais ir lengvais desertais. Brookie - šokoladinis dviejųskanėstų (brownie ir cookie) junginys. Apačioje - šokoladinis pyragas brownie, o viršuje puikuojasi sausainių su šokolado gabaliukais tešla. Išties galinga kombinacija, prie kurios puikiai tiks juodos kavos puodelis.

Ingredientai


Pirmam sluoksniui jums reikės:

200 g sviesto
100 g rudojo cukraus
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
4 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių

Antram sluoksniui jums reikės:

150 g sviesto
230 g cukraus
1 vnt. didelio laisvai laikomų vištų kiaušinio
  • 1Paruoškite pirmąjį sluoksnį. Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą su šokoladu. Į gautą masę sudėkite riešutų pastą ir gerai išmaišykite.
  • 2Į plaktuvo dubenį supilkite cukrų, sudėkite kiaušinius, trynius ir maišykite vidutiniu greičiu tol, kol ištirps cukrus. Tada supilkite išsijotus miltus ir gerai išmaišykite.
  • 3Į cukraus, kiaušinių ir miltų masę supilkite atvėsusią šokolado masę ir vėl tolygiai išmaišykite.
  • 4Į kepimo indą įklokite sviestinį popierių ir supilkite paruoštą masę. Dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę apie 13-15 minučių su vėjelio funkcija. Pyragui iškepus gerai jį atvėsinkite.
  • 5Paruoškite antrąjį pyrago sluoksnį. Į plaktuvo dubenį sudėkite sviestą, miltus, cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite juodąjį šokoladą ir maišykite, kol granulės vienodai pasiskirstys tešloje. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant anksčiau paruošto pirmojo pyrago sluoksnio. Dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę apie 13-15 minučių su vėjelio funkcija.
  • 6Prieš pjaustant ir patiekiant, iškepusį pyragą palikite atvėsti kelioms valandoms.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis