I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Šokoladinis gardėsis


Ingredientai


Jums reikės:

100 g mėgstamo šokolado
Pusiau džiovintų vaisių
Liofilizuotų uogų
Riešutų
Mėgstamų sėklų (saulėgrąžų, linų sėmenų, moliūgo sėklų)
  • 1Paprastas variantas: išlydyti šokoladą inde, įmerktame į karštą vandenį, ir supilti į šokolado plytelės dydžio formą, išklotą kepimo popieriumi. Įberti smulkintų pusiau džiovintų vaisių, sėklų arba liofilizuotų uogų pagal skonį. Leisti šokoladui sustingti.
  • 2Profesionalesnis variantas: ištemperuoti šokoladą, kad kakavos sviestas kristalizuotųsi ir sustingusi šokolado plytelė būtų kieta, traški bei blizganti. Įberti keletą šokolado tablečių į stiklinį ar plastikinį indą, tinkantį mikrobangų krosnelėms. Įdėti indą į mikrobangų krosnelę ir ištirpdyti šokolado tabletes nustačius 800-1000 W rėžimą. Išimti indą iš mikrobangų krosnelės kas 15-20 sekundžių ir gerai pamaišyti, kad tolygiai pasiskirstytų tirpstančių šokolado tablečių temperatūra ir nepradėtų svilti. Kartoti šią procedūrą iki šokolado tabletės beveik ištirps, tačiau keletas mažų šokolado gabalėlių dar turi matytis inde. Tada gerai išmaišyti iki vientisos tirštos masės. Supilti į šokolado plytelės dydžio formą, išklotą kepimo popieriumi. Įberti smulkintų pusiau džiovintų vaisių, sėklų arba liofilizuotų uogų pagal skonį. Leisti šokoladui sustingti.
  • 3Profesionalesnis variantas: ištemperuoti šokoladą, kad kakavos sviestas kristalizuotųsi ir sustingusi šokolado plytelė būtų kieta, traški bei blizganti. Įberti keletą šokolado tablečių į stiklinį ar plastikinį indą, tinkantį mikrobangų krosnelėms. Įdėti indą į mikrobangų krosnelę ir ištirpdyti šokolado tabletes nustačius 800-1000 W rėžimą. Išimti indą iš mikrobangų krosnelės kas 15-20 sekundžių ir gerai pamaišyti, kad tolygiai pasiskirstytų tirpstančių šokolado tablečių temperatūra ir nepradėtų svilti. Kartoti šią procedūrą iki šokolado tabletės beveik ištirps, tačiau keletas mažų šokolado gabalėlių dar turi matytis inde. Tada gerai išmaišyti iki vientisos tirštos masės. Supilti į šokolado plytelės dydžio formą, išklotą kepimo popieriumi. Įberti smulkintų pusiau džiovintų vaisių, sėklų arba liofilizuotų uogų pagal skonį. Leisti šokoladui sustingti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis