I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Šokoladinės varškės spurgos su šokoladiniu padažu


Kas gali būti geriau už šokoladą ar spurgas? Šokoladinės spurgos! O jei dar prie jų patieksite ir šokoladinio padažo, mmm.. tikra šokolado bomba garantuota. Puikus desertas savaitgaliui! Gal verta išbandyti?

Ingredientai


Jums reikės:

360 g 9% riebumo varškės (2 pakelių)
50 g rudojo cukraus
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
50 g sijotų kvietinių miltų
Neutralaus aliejaus kepimui

Padažui jums reikės:

  • 1Į dubenį sudėkite varškę, cukrų ir kiaušinius, viską gerai sutrinkite iki vientisos masės. Į kitą dubenį sudėkite išsijotus miltus ir į juos suberkite šokoladinio biskvito mišinį, gerai išmaišykite. Gautą miltų mišinį suberkite į varškės masę, dar kartą viską gerai sutrinkite.
  • 2Iš gautos masės ledų šaukšto pagalba suformuokite spurgas. Kad formuoti būtų lengviau, savo delnus patepkite su šiek tiek aliejaus, taip masė nelips prie rankų.
  • 3Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų iki 160 – 170 °C laipsnių ir kepkite spurgas apie 10 minučių. Tiek laiko keps apie 20 g sveriančios nedidelės spurgos, jei suformavote jas didesnes, kepkite atitinkamai ilgiau. Gerai iškepusi spurga išimta iš aliejaus turi išlaikyti savo formą ir nesusitraukti.
  • 4Kol spurgos pravės, paruoškite padažą. Į prikaistuvį įpilkite grietinėlę, pakaitinkite ją iki virimo ir sudėkite šokoladą. Viską gerai išmaišykite kol šokoladas ištirps ir į gautą masę įdėkite lazdyno riešutų pastą, dar kartą viską išmaišykite.
  • 5Patiekite spurgas kartu su šiltu ar šaltu padažu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis