I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Sluoksniuotos pusryčių bandelės


Ar norėtumėte pusryčių metu mėgautis šviežiomis, ką tik iš orkaitės ištrauktomis bandelėmis? Jei taip, šis receptas kaip tik jums! Bandelių paruoštukus pasiruošite iš vakaro, o ryte teliks tik įdėti į orkaitę keletai minučių ir namai pakvips šviežiais kepiniais. Bandeles galite ruošti tiek saldžias, tiek sūrias, tad įtiksite kiekvienam pusryčiaujančiam. Taip pat, jos puikiai tinka ir piknikui gamtoje ar ilgesnei kelionei automobiliu.

Ingredientai


Tešlai jums reikės:

180 ml vandens
7 g šviežių mielių
2 valg. šaukštų cukraus
Žiupsnelio druskos
50 g sviesto

Taip pat jums reikės:

250 g sviesto
Šiek tiek rudojo cukraus
  • 1Į maišytuvo dubenį supilkite vandenį, sudėkite šviežias mieles, cukrų, įberkite žiupsnelį druskos ir suberkite miltus. Viską permaišykite. Jei lieka daug sausos dalies, įpilkite dar šiek tiek vandens, kad visi ingredientai susijungtų. Įdėkite sviestą ir minkykite tešlą apie aštuonias minutes vidutiniu greičiu, kol tešla nebelips prie kraštų ir taps vientisa. Iš gautos tešlos minkant suformuokite vienodo dydžio kamuoliukus, sudėkite juos į skardėlę, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite šiltoje vietoje apie valandą.
  • 2Darbinį stalviršį patepki su šiek tiek aliejaus, imkite po vieną tešlos rutuliuką ir iškočiokite kiek įmanoma ploniau. Gautą lakštą atsargiai ištepkite su kambario temperatūros sviestu ir apibarstykite ruduoju cukrumi (nesaldžiam variantui naudokite tik sviestą). Padengtą lakštą suvyniokite į cilindriuką pradedant trumpesniąja puse. Gautus susuktus cilindriukus palikite „pailsėti“ penkioms minutėms, po to perpjaukite išilgai per pusę ir ją susukite į „sraigę“.
  • 3Taip paruoštas bandeles sudėkite į keksiukų formeles, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve per naktį. Iškilusias bandeles ryte dėkite į iki 220 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite su ventiliatoriaus funkcija maždaug 10-12 minučių.
  • 4Iškepusias bandeles galite skanauti vienas ar su mėgstamais priedais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis