Sliuoksniuotas riešutinis pyragas su šokoladiniu kremu

Biskvitui reikės:
 4 kiaušinių trynių
 4 kiaušinių baltymų
 2 kiaušinių
 120 g cukraus
 80 g sviesto
 Žiupsnelio druskos
Kremui reikės:
 Šalto vandens želatinai išbrinkinti
Šokolado glazūrai reikės:
 40 g riešutų aliejaus
Biskvito gaminimo eiga:
1

Atskirti 4 kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakti su 60 g cukraus iki standžių putų. Trynius ir dar du kiaušinius sutrinti su marcipanu smulkintuvo pagalba. Turi gautis vientisa masė. Ją sujungti su plaktais baltymais.

2

Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su lazdyno riešutų pasta ir palikti atvėsti.

3

Atskirame inde sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Juos plakant pilti į katiliuką su kiaušinių mase ir plakti, kol taps vientisa. Galiausiai pilti ištirpintą sviestą su riešutų pasta ir dar plakti, kol masė taps blizgi ir vientisa.

4

Ištepti pailgą kepimo formą (puikiai tiks duonai skirta forma) sviestu, apibarstyti miltais ir supilti tešlą.

5

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Kremo gaminimo eiga:
6

Kremui iš karto į šaltą vandenį įdėti želatiną, kad išbrinktų. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę. Nukelti nuo kaitros ir suberti šokoladą ir išbrinkusią ir nusunktą želatiną. Rankinio smulkintuvo pagalba išplakti kremą, kol kremas taps vientisas. Jį supilti į skardelę, kad kremas greičiau atvėstu, uždėti maistinę plėvelę, kad liestųsi su paviršiumi, ir palikti šaldytuve, kol atvės ir sutvirtės.

Pyrago surinkimas:
7

Iškepusį biskvitą supjaustyti 1,5-2 cm storio sluoksniais. Viršutinės dalies pyrago nenaudosime, visi sluoksniai turi būti lygūs. Formą, kurioje buvo keptas biskvitas, iškloti maistine plėvele, kad vėliau būtų lengva išimti. Į ją dėti pirmą biskvitą, lygiu sluoksniu pilti kremą, dėti biskvitą, vėl kremą ir taip iki galo. Paskutinis sluoksnis turi būti biskvitas. Šiek tiek kremo pasilikite papuošimui. Dėti į šaldytuvą nakčiai.

8

Pyragą išimti iš formos. Išėmus apversti – apatinė dalis turi būti viršuje. Dėti ant grotelių, po kuriomis turi būti skarda. Tuomet jau galima glazūruoti. Ant viršaus tolygiai pilti išlydytą šokoladą, sumaišytą su riešutų aliejumi. Glazūra turi pilnai padengti paviršių. Galima išlyginti mentelės pagalba.

9

Išpurenti kremo likutį ir juo padekoruoti paviršių. Puošti karamelizuotais riešutais.

Skanaus!

Ingredients

Biskvitui reikės:
 4 kiaušinių trynių
 4 kiaušinių baltymų
 2 kiaušinių
 120 g cukraus
 80 g sviesto
 Žiupsnelio druskos
Kremui reikės:
 Šalto vandens želatinai išbrinkinti
Šokolado glazūrai reikės:
 40 g riešutų aliejaus

Directions

Biskvito gaminimo eiga:
1

Atskirti 4 kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakti su 60 g cukraus iki standžių putų. Trynius ir dar du kiaušinius sutrinti su marcipanu smulkintuvo pagalba. Turi gautis vientisa masė. Ją sujungti su plaktais baltymais.

2

Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su lazdyno riešutų pasta ir palikti atvėsti.

3

Atskirame inde sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Juos plakant pilti į katiliuką su kiaušinių mase ir plakti, kol taps vientisa. Galiausiai pilti ištirpintą sviestą su riešutų pasta ir dar plakti, kol masė taps blizgi ir vientisa.

4

Ištepti pailgą kepimo formą (puikiai tiks duonai skirta forma) sviestu, apibarstyti miltais ir supilti tešlą.

5

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Kremo gaminimo eiga:
6

Kremui iš karto į šaltą vandenį įdėti želatiną, kad išbrinktų. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę. Nukelti nuo kaitros ir suberti šokoladą ir išbrinkusią ir nusunktą želatiną. Rankinio smulkintuvo pagalba išplakti kremą, kol kremas taps vientisas. Jį supilti į skardelę, kad kremas greičiau atvėstu, uždėti maistinę plėvelę, kad liestųsi su paviršiumi, ir palikti šaldytuve, kol atvės ir sutvirtės.

Pyrago surinkimas:
7

Iškepusį biskvitą supjaustyti 1,5-2 cm storio sluoksniais. Viršutinės dalies pyrago nenaudosime, visi sluoksniai turi būti lygūs. Formą, kurioje buvo keptas biskvitas, iškloti maistine plėvele, kad vėliau būtų lengva išimti. Į ją dėti pirmą biskvitą, lygiu sluoksniu pilti kremą, dėti biskvitą, vėl kremą ir taip iki galo. Paskutinis sluoksnis turi būti biskvitas. Šiek tiek kremo pasilikite papuošimui. Dėti į šaldytuvą nakčiai.

8

Pyragą išimti iš formos. Išėmus apversti – apatinė dalis turi būti viršuje. Dėti ant grotelių, po kuriomis turi būti skarda. Tuomet jau galima glazūruoti. Ant viršaus tolygiai pilti išlydytą šokoladą, sumaišytą su riešutų aliejumi. Glazūra turi pilnai padengti paviršių. Galima išlyginti mentelės pagalba.

9

Išpurenti kremo likutį ir juo padekoruoti paviršių. Puošti karamelizuotais riešutais.

Skanaus!
Sliuoksniuotas riešutinis pyragas su šokoladiniu kremu