Saldi focaccia su cukatais

Jums reikės:
 200 ml pieno
 20 g šviežių mielių
 100 g cukraus
 1 kiaušinio
 85 g sviesto
 Žiupsnelio druskos
 50 g razinų
1

Į katiliuką suberti miltus ir cukrų.

2

Į šiltą pieną (32-34 laipsnių) įdėti mieles, galima šiek tiek cukraus, ir maišyti, kol mielės ištirps. Skystį supilti į miltus ir lėtai maišyti, kol masė susijungs. Tuomet dėti kambario temperatūros sviestą, plaktą kiaušinį, šlakelį vanilės ekstrakto ir toliau maišyti, kol tešla taps vientisa ir nelipni. Galiausiai sudėti cukatus bei razinas ir permaišyti, kad pasiskirstytų tešloje.

3

Tešlą palikti katiliuke, uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve pailsėte apie 7 val.

4

Į apvalią kepimo formą (apie 30 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, dėti tešlą ir tolygiai pirštais paskirstyti. Per vidurį dėti 8-10 cm skersmens apvalų indą ir šiek tiek įspausti. Tuomet nuo indo krašto iki tešlos krašto lygiais pjūviais supjaustyti tešlą. Panašiai, kaip pjaustytume tortą. Kiekvieną įpjautą gabalėlį persukti 2-3 kartus ir paguldyti atgal. Gaunasi saulės forma. Indelį nuo viršaus nuimti.

5

Jei orkaitėje turite kildinimo režimą, jis puikiai tiks. Tuomet užtenka kildinti 30-40 min. Jei orkaitė šios funkcijos neturi, galima į ją įdėti indą su karštu vandenių ir palikti degančią lemputę. Kildinant kambario temperatūroje reiktų tai daryti apie 2 val.

6

Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. picos režimu (vėjelis ir kepimas iš apačios).

Skanaus!
 
 

Ingredients

Jums reikės:
 200 ml pieno
 20 g šviežių mielių
 100 g cukraus
 1 kiaušinio
 85 g sviesto
 Žiupsnelio druskos
 50 g razinų

Directions

1

Į katiliuką suberti miltus ir cukrų.

2

Į šiltą pieną (32-34 laipsnių) įdėti mieles, galima šiek tiek cukraus, ir maišyti, kol mielės ištirps. Skystį supilti į miltus ir lėtai maišyti, kol masė susijungs. Tuomet dėti kambario temperatūros sviestą, plaktą kiaušinį, šlakelį vanilės ekstrakto ir toliau maišyti, kol tešla taps vientisa ir nelipni. Galiausiai sudėti cukatus bei razinas ir permaišyti, kad pasiskirstytų tešloje.

3

Tešlą palikti katiliuke, uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve pailsėte apie 7 val.

4

Į apvalią kepimo formą (apie 30 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, dėti tešlą ir tolygiai pirštais paskirstyti. Per vidurį dėti 8-10 cm skersmens apvalų indą ir šiek tiek įspausti. Tuomet nuo indo krašto iki tešlos krašto lygiais pjūviais supjaustyti tešlą. Panašiai, kaip pjaustytume tortą. Kiekvieną įpjautą gabalėlį persukti 2-3 kartus ir paguldyti atgal. Gaunasi saulės forma. Indelį nuo viršaus nuimti.

5

Jei orkaitėje turite kildinimo režimą, jis puikiai tiks. Tuomet užtenka kildinti 30-40 min. Jei orkaitė šios funkcijos neturi, galima į ją įdėti indą su karštu vandenių ir palikti degančią lemputę. Kildinant kambario temperatūroje reiktų tai daryti apie 2 val.

6

Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. picos režimu (vėjelis ir kepimas iš apačios).

Skanaus!
Saldi focaccia su cukatais