I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Romo bobos


Ingredientai


Mielinei tešlai reikės:

30 g šviežių mielių
100 ml šilto vandens
1 šaušto cukraus
1 arbatinio šaukštelio druskos
6 kiaušinių
150 g išlydyto sviesto

Sirupui reikės:

750 g vandens
340 g cukraus
1 apelsino
1 citrinos
100 ml romo
50 g apelsinų džemo

Kremui reikės:

80 g cukraus pudros
  • 1Mieles sumaišyti su šiltu vandeniu bei cukrumi ir leisti šiek tiek pastovėti. Į katiliuką supilti miltus, druską ir išmaišyti, kad druska pasiskirstytų tolygiai. Įmušti kiaušinius, supilti vandenį su mielėmis ir maišyti, kol tešla taps tolygi. Supilti išlydytą sviestą ir dar maišyti iki vientisos masės. Jei tešla per šlapia, galima dar dadėti miltų. Tešla turi būti minkšta, tampri, tačiau nelipti prie rankų.
  • 2Tešlą paskirstyti į mažus gabaliukus (apie 40 g) ir susukti kamuoliukus. Juos dėti į keksiukų ar kitas norimas formeles. Palikti valandai pakilti. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-min. konvekciniu režimu.
  • 3Užvirinti vandenį su cukrumi. Įtarkuoti apelsino ir citrinos žievelės. Įpilti šlakelį vanilės ekstrakto. Kai sirupas pradeda burbuliuoti, galima nukelti nuo kaitros ir supilti romą.
  • 4Tik iškeptas bandeles sudėti ant grotelių ir apipilti sirupu. Bandelės turi gausiai įsigerti sirupo ir jau turime romo bobas. Kad jos būtų skanesnės, gausiai apšlakstyti apelsinų džemu, sumaišytu su keliais šaukštais sirupo.
  • 5Kremui išplakti grietinėlę, maskarponės sūrį ir cukraus pudrą iki purumo. Konditerinio maišelio ir žvaigždutės formos antgaliu ant romo bobų suformuoti „kepurėles“. Galima puošti braškėmis ar avietėmis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis