I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Rizotas su balzaminiu actu


Ingredientai


Jums reikės:

300-400 ml verdančio vandens
1 svogunas
200 g kietojo parmezano sūrio
  • 1Į keptuvę įpilti aliejaus ir ant silpnos ugnies pakepinti ypatingai smulkiai supjaustytus svogūnus iki jie suminkštės. Tada į keptuvę su svogūnais suberti ryžius ir nuolat maišant kepinti iki ryžiai taps skaidrūs su balta šerdele viduryje. Užpilti šlakelį balzaminio acto, išmaišyti ir užpilti 200 ml verdančio vandens. Nuolat pamaišant virti apie 7 minutes, vėl užpilti šlakelį balzaminio acto ir jei dar reikia - verdančio vandens. Viso virimo proceso, trunkančio maždaug 20 minučių, metu masė turi nuolat burbuliuoti. Baigus virti, suberti smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir puodą uždengti. Palikti pastovėti porą minučių ant išjungtos kaitlentės. Tada nudengti ir gerai išmaišyti. Įdėjus rizotą į lėkštę, galima dar kartą pašlakstyti balzaminiu actu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis