I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Prancūziškų skrebučių apkepas vėlyviems pusryčiams


Smaližių vėlyviesiems pusryčiams - prancūziškų skrebučių apkepas. Super greitai ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Karamelė, sviestinė duona brioche, pekano riešutai ir avietės - išskirtinis derinys, kuris tikrai nustebins pusryčiautojus. Apkepą galite pasiruošti iš vakaro, o ryte tik įdėti kepti ir po pusvalandžio jau galėsite skanauti ir mėgautis.

Ingredientai


Jums reikės:

0,5 puodelio lydyto sviesto
0,5 puodelio rudojo cukraus
0,5 puodelio klevų sirupo
1,5 puodelio pekano riešutų
8 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
Žiupsnelio druskos
1 arb. šaukštelio cinamono
Šiek tiek muskato riešuto
600 ml pieno
1 vnt. sviestinės duonos Brioche
0,5 puodelio šviežių aviečių
  • 1Pagaminkite karamelę. Į prikaistuvį supilkite sviestą, cukrų ir klevų sirupą, pakaitinkite kol ištirps cukrus.
  • 2Kol cukrus tirpsta, peilio pagalba pasmulkinkite pekano riešutus.
  • 3Į kepimo skardą supilkite maždaug pusę pagamintos karamelės ir tolygiai paskirstykite, kad padengtų visą dugną. Ant paskirstytos karamelės užbarstykite maždaug pusę smulkintų pekano riešutų.
  • 4Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cinamono ir įtarkuokite šiek tiek muskato riešuto, gerai išplakite. Įpilkite vanilės ekstraktą, permaišykite ir supilkite pieną. Vėl gerai viską išplakite.
  • 5Brioche sviestinę duoną supjaustykite stambiomis riekelėmis, jas minutei pamerkite į plakinį ir išdėliokite kepimo skardoje ant karamelės su smulkintais riešutais. Sudėkite avietes ir klokite antrą sluoksnį pamirkytų sviestinės duonos riekelių. Supilkite likusį plakinį (jei matote, kad plakinio bus per daug, viso nepilkite, riekelės neturi paskęsti). Suberkite likusius smulkintus pekano riešutus ir tolygiai užpilkite likusią karamelę.
  • 6Paruoštą apkepą prieš kepant reikėtų palaikyti bent 30 minučių, kad susigertų plakinys. Kepkite iki 190 oC laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija. Jei norisi labiau apskrudusio apkepo, baigiant kepti, įjunkite ventiliatoriaus funkciją.
  • 7Patiekite su plakta grietinėle ir šviežiomis uogomis arba kitais mėgstamais priedais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis