I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Portugališki pyragėliai Pastel de Nata


Ingredientai


Plikytam kremui reikės:

200 g cukraus
175 g vandens
1-2 lazdelių cinamono
Citrinos žievelės
20 g krakmolo
250 ml pieno
5 kiaušinių trynių

Pyragėliams suformuoti reikės:

Pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos (2 lakštų)
Šiek tiek vandens tešlos patepimui
  • 1Pradedame nuo plikyto kremo. Pirmiausia reikia pasigaminti cukraus sirupą. Paprasčiausiai į prikaistuvį supilkite cukrų, vandenį, įdėkite cinamono lazdeles, kelis gabalėlius atpjautos citrinos žievelės ir užkaiskite. Užvirus kaitinkite lygiai 1 minutę ir 30 sekundžių ir iš karto nukelkite nuo kaitros.
  • 2Miltus su krakmolu išsijokite. Tuomet jie puikiai susimaišo ir nelieka sušokusių gabaliukų. Sumaišykite su pienu ir pastoviai maišant šluotele masę kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol sutirštėja, tampa panaši į "klijus". Nukelkite nuo vyryklės ir toliau maišant dėkite po 1 kiaušinio trynį (tryniai turi būti kambario temperatūros). Galiausiai po truputį įmaišykite anksčiau išvirtą sirupą. Kremas gaunasi pakankamai skystas. Jį perkoškite.
  • 3Bemielės sluoksniuotos tešlos lakštą patepkite vandeniu ir išilgai susukite cilindrą. Tą patį padarykite su antru lakštu. Padėkite 15-20 minučių į šaldytuvą. Tuomet supjaustykite vieną "cilindrą" į 10 lygių dalių, maždaug 2,5 cm pločio. Specialias ar keksiukų formeles ištepkite sviestu ir pjūviu į viršų dėkite gabalėlį tešlos. Nykštį sušlapinkite vandeniu ir per vidurį spauskite žemyn. Tuomet nuo vidurio spauskite į šonus, kad tešla pasiskirstytų tolygiai ir suformuotumėte dubenėlį. Maždaug 80% formelės užpildykite kremu ir kepkite iki 230°C įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu apie 15min. Jei jūsų orkaitėje yra funkcija "vėjelis su kaitinimu apačioje", rinkitės būtent šią.
  • 4Pyragėlius valgykite dar šiltus ar jau atvėsius.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis