I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Polentos lazdelės


Ingredientai


Jums reikės:

1 l vandens arba sultinio
20 g sviesto
Žiupsnelio rupios druskos
Žiupsnelio pipirų
Žiupsnelio džiovinto raudonėlio arba baziliko
200 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 1Prikaistuvyje užvirti vandenį arba sultinį ir nuolat maišant šluotele iš lėto suberti polentą. Virti apie 5 minutes nuolat maišant šluotele, kol pradės tirštėti. Tada nukelti nuo kaitros, įdėti sviestą, suberti pipirus, mėgstamas prieskoninės žoleles ir tarkuotą parmezano sūrį. Viską gerai išmaišyti ir sukrėsti masę į stačiakampę formą. Išlyginti paviršių ir padaryti maždaug 2 cm storio stačiakampį. Uždengti paviršių maistine plėvele ir palikti keletui valandų šaldytuve (geriausia per naktį). Sustingusią masę supjaustyti maždaug 10 cm ilgio ir 2 cm pločio pagaliukais ir sudėti juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Teptuko pagalba ištepti juos alyvuogių aliejumi, pabarstyti rupia druska ir prieskoninėmis žolelėmis. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje,iki gražiai apskrus.
  • 2Patiekti galima su graikiniu jogurtu ar kitu mėgstamu padažu. Tai puikus užkandis iškyloms ir draugų vakarėliams. Ypatingai draugiškas vaikams!

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis