Plikytas varškės pyragas

Biskvitui reikės:
 2 kiaušinio baltymų
 15 g cukrus
 30 g cukraus pudros
Vyšnių džemui reikės:
 20 g cukraus
Plikytam varškės kremui reikės:
 150 g pieno
 Vanilės ekstrakto su sėklytėmis
 45 g trynių
 40 g cukarus
 10 g kukurūzų krakmolo
 60 g vandens
 200 g varškės
 80 g cukraus pudros

1

Pradėti nuo biskvito. Baltymus išplakti iki standžių putų su šaukšteliu cukraus. Atskirame inde sumaišyti cukrų, cukraus pudrą, miltus ir migdolų miltus. Juos atsargiai permaišyti su išplaktais baltymais. Tešlą supilti į formą ar kepimo žiedą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20 min.

2

Vyšnių tyrę pašildyti iki 30-40°C temperatūros. Cukrų sumaišyti su pektinu, supilti į tyrę ir pastoviai maišant šluotele užvirinti ir leisti pavirti 1-2 min. Tačiau vis pastoviai maišyti. Paruoštą džemo masę supilti ant iškepusio biskvito. Palikti šaldytuve, kol bus gaminamas varškės kremas.

3

Plikytam kremui užvirti pieną su 65 g grietinėlės ir keliais lašeliais vanilės ekstrakto. Trynius išplakti su cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Dalį karštos masės supilti ant trynių ir permaišyti. Grąžinti į prikaistuvį su likusiu pienu bei grietinėle ir kaitinti, kol sutirštės. Sudėti vandenyje brinkintus želatinos lakštus ir maišyti, kol ištirps ir pasiskirstys tolygiai.

4

Varškę, 200 g grietinėlės ir cukraus pudrą sudėti į smulkintuvą ir malti, kol gausis vientisas varškės kremas.
Pravėsusį plikytą kremą sumaišyti su gautu varškės kremu. Jei turite šiek tiek didesnį konditerinį žiedą, biskvitą su sustingusiu džemu reikia išimti iš mažesniojo, dėti į didesnį, kad nesiliestų kraštais, ir užpilti plikytu varškės kremu. Laikyti šaldytuve, kol sustings. Geriausia per naktį

Skanaus!

 
Vanilės ekstrakto su sėklytėmis

Ingredients

Biskvitui reikės:
 2 kiaušinio baltymų
 15 g cukrus
 30 g cukraus pudros
Vyšnių džemui reikės:
 20 g cukraus
Plikytam varškės kremui reikės:
 150 g pieno
 Vanilės ekstrakto su sėklytėmis
 45 g trynių
 40 g cukarus
 10 g kukurūzų krakmolo
 60 g vandens
 200 g varškės
 80 g cukraus pudros

Directions

1

Pradėti nuo biskvito. Baltymus išplakti iki standžių putų su šaukšteliu cukraus. Atskirame inde sumaišyti cukrų, cukraus pudrą, miltus ir migdolų miltus. Juos atsargiai permaišyti su išplaktais baltymais. Tešlą supilti į formą ar kepimo žiedą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20 min.

2

Vyšnių tyrę pašildyti iki 30-40°C temperatūros. Cukrų sumaišyti su pektinu, supilti į tyrę ir pastoviai maišant šluotele užvirinti ir leisti pavirti 1-2 min. Tačiau vis pastoviai maišyti. Paruoštą džemo masę supilti ant iškepusio biskvito. Palikti šaldytuve, kol bus gaminamas varškės kremas.

3

Plikytam kremui užvirti pieną su 65 g grietinėlės ir keliais lašeliais vanilės ekstrakto. Trynius išplakti su cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Dalį karštos masės supilti ant trynių ir permaišyti. Grąžinti į prikaistuvį su likusiu pienu bei grietinėle ir kaitinti, kol sutirštės. Sudėti vandenyje brinkintus želatinos lakštus ir maišyti, kol ištirps ir pasiskirstys tolygiai.

4

Varškę, 200 g grietinėlės ir cukraus pudrą sudėti į smulkintuvą ir malti, kol gausis vientisas varškės kremas.
Pravėsusį plikytą kremą sumaišyti su gautu varškės kremu. Jei turite šiek tiek didesnį konditerinį žiedą, biskvitą su sustingusiu džemu reikia išimti iš mažesniojo, dėti į didesnį, kad nesiliestų kraštais, ir užpilti plikytu varškės kremu. Laikyti šaldytuve, kol sustings. Geriausia per naktį

Skanaus!
Plikytas varškės pyragas