I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Plikytas varškės pyragas


Ingredientai


Biskvitui reikės:

2 kiaušinio baltymų
15 g cukrus
30 g cukraus pudros

Vyšnių džemui reikės:

20 g cukraus

Plikytam varškės kremui reikės:

150 g pieno
Vanilės ekstrakto su sėklytėmis
45 g trynių
40 g cukarus
10 g kukurūzų krakmolo
60 g vandens
200 g varškės
80 g cukraus pudros
  • 1Pradėti nuo biskvito. Baltymus išplakti iki standžių putų su šaukšteliu cukraus. Atskirame inde sumaišyti cukrų, cukraus pudrą, miltus ir migdolų miltus. Juos atsargiai permaišyti su išplaktais baltymais. Tešlą supilti į formą ar kepimo žiedą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20 min.
  • 2Vyšnių tyrę pašildyti iki 30-40°C temperatūros. Cukrų sumaišyti su pektinu, supilti į tyrę ir pastoviai maišant šluotele užvirinti ir leisti pavirti 1-2 min. Tačiau vis pastoviai maišyti. Paruoštą džemo masę supilti ant iškepusio biskvito. Palikti šaldytuve, kol bus gaminamas varškės kremas.
  • 3Plikytam kremui užvirti pieną su 65 g grietinėlės ir keliais lašeliais vanilės ekstrakto. Trynius išplakti su cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Dalį karštos masės supilti ant trynių ir permaišyti. Grąžinti į prikaistuvį su likusiu pienu bei grietinėle ir kaitinti, kol sutirštės. Sudėti vandenyje brinkintus želatinos lakštus ir maišyti, kol ištirps ir pasiskirstys tolygiai.
  • 4Varškę, 200 g grietinėlės ir cukraus pudrą sudėti į smulkintuvą ir malti, kol gausis vientisas varškės kremas. Pravėsusį plikytą kremą sumaišyti su gautu varškės kremu. Jei turite šiek tiek didesnį konditerinį žiedą, biskvitą su sustingusiu džemu reikia išimti iš mažesniojo, dėti į didesnį, kad nesiliestų kraštais, ir užpilti plikytu varškės kremu. Laikyti šaldytuve, kol sustings. Geriausia per naktį

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis