I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Pistacijų keksiukai


Ingredientai


Jums reikės (10-12 keksiukų):

80 g sviesto
35 g lazdyno riešutų
95 g cukraus pudros
2 kiaušinių trynių
1 kiaušinio
2 kiaušinių baltymų
25 g cukraus

Glajui reikės:

1 stiklainio abrikosų džemo
0,5 stiklinės vandens
50 g romo
  • 1Pradžiai reikia pasigaminti degintą sviestą. Į prikaistuvį sudėti paprastą sviestą ir jį virinti, kol įgaus auksinę spalvą. Būtinai perkošti.
  • 2Lazdyno riešutus, migdolų miltus ir cukraus pudrą sudėti į smulkintuvą ir malti, kol pasidarys miltų konsistencija.
  • 3Supilti miltus ir šiek tiek permaišyti. Supilti sviestą, pistacijų pastą ir malti iki vientisos masės. Įmušti 2 kiaušinių trynius, vieną pilną kiaušinį ir malti iki vientisos konsistencijos.
  • 42 kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir atsargiai sumaišyti su riešutų mase. Konditerio maišelio pagalba užildyti ½ keksiukų formelių.
  • 5Orkaitę įkaitinti iki 180°C ir įdėjus kepti sumažinti iki 160°C. Kepti apie 20-25 min.
  • 6Iškepusius keksiukus įdėti į šaldiklį 30 min, kad atsvėstų ir būtų lengviau išimti iš formelių.
  • 7Kol keksiukai vėsta, pasiruošiame glajų. Pakanka pakaitinti abrikosų džemą su vandeniu ir ir šiek tiek romo. Užvirti nereikia.
  • 8Pasiruošti groteles su skardele po jomis. Keksiukus mirkyti glajuje ir dėti ant grotelių, kad nuvarvėtų. Šiek tiek palikti, kad sirupas įsigertų ir apstingtų.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis