Picos lazdelės su šokoladiniais kremais

Picos lazdelėms reikės:
 300 g šilto vandens
 15 g mielių
 0.5 valg. šaukšto cukraus
 15 g druskos
Šokoladiniam-karameliniam kremui reikės:
 140 g cukraus
 60 g sviesto
 200 g juodojo šokolado
 Žiupsnelio druskos
Šokoladiam-riešutiniam kremui reikės:

1

Sumaišyti šiltą vandenį su mielėmis, alyvuogių aliejumi ir cukrumi. Mielės ir cukrus turi pilnai ištirpti.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus su druska ir supilti visą skystį. Gerai išmaišyti, kol viskas susijungs į vientisą tešlą. Rekomenduojama maišyti sukamaisiais judesiais keturiais pirštais (užlenkus nykštį). Tešlą perkelti ant miltais pabarstyto stalo ir toliau minkyti tešlą, kol ji nelips. Galima rankas vis pasibarstyti miltais. Iš tešlos suformuoti du kamuoliukus. Būtina užsaryti apačią, kad tešla kiltų teisingai. Kamuoliukus dėti į indą, uždengti maistine plėvele ir palikti kambario temperatūroje pakilti dviems valandoms.

2

Jei norite tešlą brandinti per naktį, tuomet reikia naudoti šaltą vandenį ir tešlą laikyti šaldytuve.
Iškilusią tešlą supjaustyti gabaliukais ir juos tempti iki norimo ilgio. Dėti į kepimo popieriumi padengtą skardą ir kepti 200°C temperatūroje apie 10 min. Atvėsusias lazdeles apibarstyti netirpia cukraus pudra.

3

Šokoladinį-karamelinį kremą pradėti nuo cukraus lydymo. Cukrų lydyti prikaistuvyje nemaišant. Rekomenduojama išlyditi trimis dalimis – ištirpinus 1/3 cukraus supilti kitą dalį, ištirpus supilti ir likusią dalį cukraus. Maišyti galima tik sukant prikaistuvį. Cukrui pilnai ištirpus, dalimis dėti sviestą pastoviai maišant šluotele. Tuomet toliau maišant supilti grietinėlę. Nukelti nuo kaitros ir supilti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps ir kremas taps vientisas. Galima įberti žiupsnelį druskos.

5

Šokoladiniam-riešutiniam kremui pradžiai pakaitinti grietinėlę ir į ją suberti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps.Tuomet supilti riešutų pastą ir gerai išmaišyti, kol kremas taps vientisas.
Kremams sustingus jau galima ragauti.

Skanaus!

Ingredients

Picos lazdelėms reikės:
 300 g šilto vandens
 15 g mielių
 0.5 valg. šaukšto cukraus
 15 g druskos
Šokoladiniam-karameliniam kremui reikės:
 140 g cukraus
 60 g sviesto
 200 g juodojo šokolado
 Žiupsnelio druskos
Šokoladiam-riešutiniam kremui reikės:

Directions

1

Sumaišyti šiltą vandenį su mielėmis, alyvuogių aliejumi ir cukrumi. Mielės ir cukrus turi pilnai ištirpti.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus su druska ir supilti visą skystį. Gerai išmaišyti, kol viskas susijungs į vientisą tešlą. Rekomenduojama maišyti sukamaisiais judesiais keturiais pirštais (užlenkus nykštį). Tešlą perkelti ant miltais pabarstyto stalo ir toliau minkyti tešlą, kol ji nelips. Galima rankas vis pasibarstyti miltais. Iš tešlos suformuoti du kamuoliukus. Būtina užsaryti apačią, kad tešla kiltų teisingai. Kamuoliukus dėti į indą, uždengti maistine plėvele ir palikti kambario temperatūroje pakilti dviems valandoms.

2

Jei norite tešlą brandinti per naktį, tuomet reikia naudoti šaltą vandenį ir tešlą laikyti šaldytuve.
Iškilusią tešlą supjaustyti gabaliukais ir juos tempti iki norimo ilgio. Dėti į kepimo popieriumi padengtą skardą ir kepti 200°C temperatūroje apie 10 min. Atvėsusias lazdeles apibarstyti netirpia cukraus pudra.

3

Šokoladinį-karamelinį kremą pradėti nuo cukraus lydymo. Cukrų lydyti prikaistuvyje nemaišant. Rekomenduojama išlyditi trimis dalimis – ištirpinus 1/3 cukraus supilti kitą dalį, ištirpus supilti ir likusią dalį cukraus. Maišyti galima tik sukant prikaistuvį. Cukrui pilnai ištirpus, dalimis dėti sviestą pastoviai maišant šluotele. Tuomet toliau maišant supilti grietinėlę. Nukelti nuo kaitros ir supilti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps ir kremas taps vientisas. Galima įberti žiupsnelį druskos.

5

Šokoladiniam-riešutiniam kremui pradžiai pakaitinti grietinėlę ir į ją suberti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps.Tuomet supilti riešutų pastą ir gerai išmaišyti, kol kremas taps vientisas.
Kremams sustingus jau galima ragauti.

Skanaus!
Picos lazdelės su šokoladiniais kremais