Perlenkta mini pica Calzone

Tešlai reikės:
 300 ml vandens (šilto)
 15 g šviežių mielių
 22 g druskos
Įdarui reikės:
 400 ml konservuotų smulkintų pomidorų
 1 šaukšt. Susijęs vaizdas džiovintų bazilikų
 Druskos
 Sūrio mocarela
 Chorizo dešros

1

Išberti miltus ant darbinio stalo ir suformuoti šulinėlį.

2

Į indą su šiltu vandeniu suberti mieles ir išmaišyti. Jos turi ištirpti. Įpilti aliejaus bei druskos ir vėl gerai išmaišyti. Skystį supilti į „šulinėlio“ vidurį ir atsargiai sujungti į vieną masę. Minkyti, kol tešla nebelips prie rankų bei stalo.

3

Tešlą įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvele ir palikti „pailsėti“ dviems valandoms. Tešla turi padvigubėti.

4

Tešlą iškočioti iki 2-3 m storio. Paliekant tarpus ant tešlos išdėlioti įdaro ingredientus, perlenkti ir išspausti žiedo pagalba mini picas. Kad kepant neiširtų, kraštus užspausti šakute.

5

Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Naudoti kepimo režimą picai.

Naudota Electrolux orkaitė.

Ingredients

Tešlai reikės:
 300 ml vandens (šilto)
 15 g šviežių mielių
 22 g druskos
Įdarui reikės:
 400 ml konservuotų smulkintų pomidorų
 1 šaukšt. Susijęs vaizdas džiovintų bazilikų
 Druskos
 Sūrio mocarela
 Chorizo dešros

Directions

1

Išberti miltus ant darbinio stalo ir suformuoti šulinėlį.

2

Į indą su šiltu vandeniu suberti mieles ir išmaišyti. Jos turi ištirpti. Įpilti aliejaus bei druskos ir vėl gerai išmaišyti. Skystį supilti į „šulinėlio“ vidurį ir atsargiai sujungti į vieną masę. Minkyti, kol tešla nebelips prie rankų bei stalo.

3

Tešlą įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvele ir palikti „pailsėti“ dviems valandoms. Tešla turi padvigubėti.

4

Tešlą iškočioti iki 2-3 m storio. Paliekant tarpus ant tešlos išdėlioti įdaro ingredientus, perlenkti ir išspausti žiedo pagalba mini picas. Kad kepant neiširtų, kraštus užspausti šakute.

5

Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Naudoti kepimo režimą picai.

Naudota Electrolux orkaitė.

Perlenkta mini pica Calzone