Omleto vyniotinis su špinatais ir rikotos sūriu

Omleto biskvitui reikės (34x27 cm):
 8 kiaušinių
 80 g tarkuoto parmezano sūrio
 100 g rikotos sūrio
 Susijęs vaizdas džiovintų krapų
 Druskos
 Pipirų
Įdarui reikės:
 400 g rikotos sūrio
 300 g špinatų
 2 šakelių čiobrelio
 1 česnako skiltelės
 Druskos
 Pipirų

1

Kiaušinius išplakti su parmezano sūriu, druska ir pipirais. Per sietelį pertrinti rikotos sūrį ir sumaišyti su kiaušinio plakiniu.
Į kepimo formą įdėti kepimo popierių, kad pasidengtų visi kraštai ir supilti kiaušinių masę. Ant viršaus užberti šiek tiek džiovintų krapų. Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 min.

2

Su alyvuogių aliejumi įkaitintoje keptuvėje apkepti česnako skiltelę, kad aliejus įgautų skonio. Į keptuvę sudėti špinatus, užberti druskos ir kepti, kol suminkštės, tačiau spalva išliks ryškiai žalia. Tuomet sudėti į sietelį ir paspausti, kad išbėgtų skystis. Špinatus susmulkinti su trintuvu.
Įdarui skirtą rikotos sūrį pertrinti per sietelį ir sumaišyti su smulkintu čiobreliu, druska ir pipirais.

3

Ant iškepusio omleto tepti rikotos įdarą, tuomet špinatų įdarą ir vynioti kaip vyniotinį. Supjaustyti riekelėmis ir jau galima ragauti.

Skanaus!

Ingredients

Omleto biskvitui reikės (34x27 cm):
 8 kiaušinių
 80 g tarkuoto parmezano sūrio
 100 g rikotos sūrio
 Susijęs vaizdas džiovintų krapų
 Druskos
 Pipirų
Įdarui reikės:
 400 g rikotos sūrio
 300 g špinatų
 2 šakelių čiobrelio
 1 česnako skiltelės
 Druskos
 Pipirų

Directions

1

Kiaušinius išplakti su parmezano sūriu, druska ir pipirais. Per sietelį pertrinti rikotos sūrį ir sumaišyti su kiaušinio plakiniu.
Į kepimo formą įdėti kepimo popierių, kad pasidengtų visi kraštai ir supilti kiaušinių masę. Ant viršaus užberti šiek tiek džiovintų krapų. Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 min.

2

Su alyvuogių aliejumi įkaitintoje keptuvėje apkepti česnako skiltelę, kad aliejus įgautų skonio. Į keptuvę sudėti špinatus, užberti druskos ir kepti, kol suminkštės, tačiau spalva išliks ryškiai žalia. Tuomet sudėti į sietelį ir paspausti, kad išbėgtų skystis. Špinatus susmulkinti su trintuvu.
Įdarui skirtą rikotos sūrį pertrinti per sietelį ir sumaišyti su smulkintu čiobreliu, druska ir pipirais.

3

Ant iškepusio omleto tepti rikotos įdarą, tuomet špinatų įdarą ir vynioti kaip vyniotinį. Supjaustyti riekelėmis ir jau galima ragauti.

Skanaus!
Omleto vyniotinis su špinatais ir rikotos sūriu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *