Menkės file su ančiuvių džiuvėsėliais

Jums reikės:
 4 menkių file
 4 riekelių norimos duonos (ne šviežios)
 4 ančiuvių file
 20 g kaparėlių
 1 raudonojo svogūno
 Šaldyto daržovių mišinio kepimui Bonduelle
 1 šaukštelio cukraus
 Sviesto
 Susijęs vaizdas Persilade prieskonių
 Druskos
 Pipirų

1

Daržoves paskaninti Persilade prieskoniais, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 25 min.

2

Duoną susmulkinti iki trupinių trintuvo pagalba. Tuomet į trintuvą sudėti ančiuvius, kaparėlius, šiek tiek druskos, pipirų ir įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Dar kartą permalti, kol masė gerai išsimaišys.

3

Įkaitintoje keptuvėje su sviestu apkepti menkių file ir atsargiai sudėti į kepimo skardą. Keptuvėje sviestą palikti, padidinti kaitrą ir jame apkepti džiuvėsius. Juos užpilti ant menkių file ir dėti kelioms mitutėm į orkaitę šalia jau kepančių daržovių.

4

Keptuvėje su alyvuogių aliejumi apskrudinti pusžiedžiais pjaustytą svogūną, užberti cukraus ir maišyti, kol karamelizuosis. Pašlakstyti balzaminiu actu ir dar minutę patroškinti. Karamelizuoti svogūnai labai tinka prie keptų daržovių.

Skanaus!

Ingredients

Jums reikės:
 4 menkių file
 4 riekelių norimos duonos (ne šviežios)
 4 ančiuvių file
 20 g kaparėlių
 1 raudonojo svogūno
 Šaldyto daržovių mišinio kepimui Bonduelle
 1 šaukštelio cukraus
 Sviesto
 Susijęs vaizdas Persilade prieskonių
 Druskos
 Pipirų

Directions

1

Daržoves paskaninti Persilade prieskoniais, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 25 min.

2

Duoną susmulkinti iki trupinių trintuvo pagalba. Tuomet į trintuvą sudėti ančiuvius, kaparėlius, šiek tiek druskos, pipirų ir įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Dar kartą permalti, kol masė gerai išsimaišys.

3

Įkaitintoje keptuvėje su sviestu apkepti menkių file ir atsargiai sudėti į kepimo skardą. Keptuvėje sviestą palikti, padidinti kaitrą ir jame apkepti džiuvėsius. Juos užpilti ant menkių file ir dėti kelioms mitutėm į orkaitę šalia jau kepančių daržovių.

4

Keptuvėje su alyvuogių aliejumi apskrudinti pusžiedžiais pjaustytą svogūną, užberti cukraus ir maišyti, kol karamelizuosis. Pašlakstyti balzaminiu actu ir dar minutę patroškinti. Karamelizuoti svogūnai labai tinka prie keptų daržovių.

Skanaus!
Menkės file su ančiuvių džiuvėsėliais