Lazdyno riešutų pyragas su pieninio šokolado kremu

Ali GadžijevasAutoriusAli GadžijevasKategorijaSudėtingumasPaprastas
Paruošimas5 minučiųGaminimas15 minučiųBendra trukmė20 minučių

Jums reikės:
Biskvitui:
 100 g lazdyno riešutų
 60 g cukraus pudros
 30 g cukraus
 120 g kiaušinių baltymų masės (4 kiaušinių baltymų)
 Žiupsnelio cinamono
Kremui:
Papuošimui:
 Šviežios mėtos lapelių

Kaip gaminti?
1

Smulkintuve sumalti lazdyno riešutus kartu su cukraus pudra ir miltais. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų ir į juos suberti riešutų mišinį. Iš lėto viską išmaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą sudėti į kepimo formą ir išlyginti. Paviršių apibarstyti cinamonu. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Iškepusį atvėsinti.

2

Užvirti grietinėlę, suberti į ją šokoladą ir maišant ištirpinti. Gautą vientisą masę užpilti ant iškepto pyrago į kepimo formą. Paviršių gražiai išlyginti ir padėti į šaldytuvą, kad atvėstų bei sustingtų kremas. Atvėsusį pyragą išimti iš kepimo formos, apibarstyti juodojo šokolado pabarstukais arba drožlėmis. Patiekti su kreminiu mėlyno pelėsio sūriu, apibarstyti netirpia cukraus pudra bei papuošti šviežios mėtos lapeliais.

 Skanaus!

Ingredients

Jums reikės:
Biskvitui:
 100 g lazdyno riešutų
 60 g cukraus pudros
 30 g cukraus
 120 g kiaušinių baltymų masės (4 kiaušinių baltymų)
 Žiupsnelio cinamono
Kremui:
Papuošimui:
 Šviežios mėtos lapelių

Directions

Kaip gaminti?
1

Smulkintuve sumalti lazdyno riešutus kartu su cukraus pudra ir miltais. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų ir į juos suberti riešutų mišinį. Iš lėto viską išmaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą sudėti į kepimo formą ir išlyginti. Paviršių apibarstyti cinamonu. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Iškepusį atvėsinti.

2

Užvirti grietinėlę, suberti į ją šokoladą ir maišant ištirpinti. Gautą vientisą masę užpilti ant iškepto pyrago į kepimo formą. Paviršių gražiai išlyginti ir padėti į šaldytuvą, kad atvėstų bei sustingtų kremas. Atvėsusį pyragą išimti iš kepimo formos, apibarstyti juodojo šokolado pabarstukais arba drožlėmis. Patiekti su kreminiu mėlyno pelėsio sūriu, apibarstyti netirpia cukraus pudra bei papuošti šviežios mėtos lapeliais.

 Skanaus!
Lazdyno riešutų pyragas su pieninio šokolado kremu