Konservuoti orkaitėje apkepti pomidoriukai

Gian Luca DemarcoAutoriusGian Luca DemarcoKategorijaSudėtingumasPaprastas
Paruošimas10 minučiųGaminimas1 hr 20 minučiųBendra trukmė1 hr 30 minučių

Jums reikės
 500 g mažų mėsingų nedidelių pomidoriukų
 Druskos
 3 česnako skiltelių
 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
 1 šaukšto rudojo cukraus

1

Pomidorus supjaustyti išilgai per pusę, sudėti – perpjauta puse į viršų – ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šiek tiek pasūdyti ir pašauti į 180 °C temperatūros orkaitę (režimas su vėjeliu). Pakepti 10 min.

2

Padažui labai smulkiai supjaustyti česnako skilteles, sumaišyti su raudonėliais, cukrumi. Įmaišyti aliejaus tiek, kad padažo konsistencija išeitų skystai–kreminė.
Šaukšteliu dėti po šiek tiek padažo ant karštų pomidorų puselių, apšlakstyti balzamiko actu ir kepti dar apie 20 min. 180 °C temperatūroje.

3

Dėti pomidoriukus vienas ant kito į stiklainiuką, ant viršaus sudėti (jei liko) česnakų mišinį ir viską užpilti alyvuogių aliejumi. Patariama palikti 20 min. atidarytą, kad įsitikinti, jog užtenka alyvuogių aliejaus.

4

Norint užkonservuoti, reikia pavirinti stiklainį bent 20 min. vandenyje.
Laikyti šaldytuve.

5

Galima naudoti kaip greitą užkandėlę, valgyti su pasta.

Skanaus!

Ingredients

Jums reikės
 500 g mažų mėsingų nedidelių pomidoriukų
 Druskos
 3 česnako skiltelių
 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
 1 šaukšto rudojo cukraus

Directions

1

Pomidorus supjaustyti išilgai per pusę, sudėti – perpjauta puse į viršų – ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šiek tiek pasūdyti ir pašauti į 180 °C temperatūros orkaitę (režimas su vėjeliu). Pakepti 10 min.

2

Padažui labai smulkiai supjaustyti česnako skilteles, sumaišyti su raudonėliais, cukrumi. Įmaišyti aliejaus tiek, kad padažo konsistencija išeitų skystai–kreminė.
Šaukšteliu dėti po šiek tiek padažo ant karštų pomidorų puselių, apšlakstyti balzamiko actu ir kepti dar apie 20 min. 180 °C temperatūroje.

3

Dėti pomidoriukus vienas ant kito į stiklainiuką, ant viršaus sudėti (jei liko) česnakų mišinį ir viską užpilti alyvuogių aliejumi. Patariama palikti 20 min. atidarytą, kad įsitikinti, jog užtenka alyvuogių aliejaus.

4

Norint užkonservuoti, reikia pavirinti stiklainį bent 20 min. vandenyje.
Laikyti šaldytuve.

5

Galima naudoti kaip greitą užkandėlę, valgyti su pasta.

Skanaus!
Konservuoti orkaitėje apkepti pomidoriukai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *