I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Koldūnai su kreminio sūrio ir špinatų įdaru


Ingredientai


Tešlai jums reikės:

4 kiaušinių
4 šaukštų vandens

Įdarui reikės:

200 g šviežių špinatų
50 g tarkuoto parmezano
1-2 skiltelių česnako
1 kiaušinio trynio
Pusės citrinos tarkuotos žievelės
Žiupsnelio šviežiai tarkuoto muskato
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos

Koldūnų apkepimui:

Šaukšto sviesto
Šviežio šalavijo
  • 1Pasigaminkite tešlą. Dubenėlyje atskirai išplakite kiaušinius su vandeniu ir aliejumi. Ant darbastalio ar į indą suberkite miltus ir viduryje padarykite „šulinėlį“. Į padarytą „šulinėlį“ supilkite išplaktus kiaušinius. Viską sumaišykite ir gerai išminkykite. Tešlą įvyniokite į plėvelę ir palikite bent pusvalandžiui pailsėti.
  • 2Kol tešla ilsisi, pasigaminkite įdarą. Švariai nuplautus špinatus užpilkite verdančiu vandeniu, atsargiai maišykite, kol jie suminkštės. Tuomet juos nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu, kad neprarastų visų maistingų medžiagų ir gražios žalios spalvos. Nusunkite skysčio perteklių. Juos šiek tiek pasmulkinkite ir sumaišykite su kreminiu sūriu, dviem skiltelėmis smulkinto česnako, kiaušinio tryniu ir tarkuotu permezanu. Įtarkuokite muskato riešuto, citrinos žievelės, įberkite žiupsnelį maltų pipirų ir druskos. Viską gerai išmaišykite.
  • 3Tešlai pailsėjus, padalinkite ją į dvi lygias dalis. Abu tešlos gabalėlius iškočiokite iki maždaug 1-2 cm storio vienodo dydžio lakštus. Ant vieno lakšto išdėliokite po šaukštelį paruošto įdaro palikdami maždaug 5 cm tarpus. Šiuos tarpus patepkite ar apipurkškite vandeniu. Ant lakšto su išdėliotu įdaru klokite antrąjį lakštą. Tarpus atsargiai prispauskite rankomis, kad neliktų oro tarpų. Koldūnus išspauskite nedidele stikline arba tiesiog supjaustykite.
  • 4Paruoštus koldūnus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite kol iškils. Keptuvėje išlydikite sviestą ir jame kartu su šviežiu šalaviju šiek tiek apkepkite išvirusius koldūnus.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis