Karamelinis sluoksniuotas pyragaitis

Biskvitui reikės:
 100 g kambario temperatūros sviesto
 50 g cukraus
Karamelei reikės:
 80 g cukraus
 1 indelio saldinto kondenuoto pieno
 70 g sviesto
Šokoladiam užpilui reikės:
 200 g juodo šokolado

1

Biskvitui skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti iki vientisos masės. Tešlą lygiai paskleisti kepimo formoje. Storis turėtų būti apie 1 cm. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

2

Į prikaistuvį supilti cukrų ir kaitinti, kol išsilydys. Cukraus nemaišyti. Jam ištirpus po truputį supilti saldintą kondensuotą pieną pastoviai maišant šluotele. Tuomet toliau maišant po truputį sudėti sviestą ir įpilti šlakelį vanilės ekstrakto.

3

Ant atvėsusio biskvito toje pačioje formoje supilti karamelę, išlyginti paviršių ir palikti šaldytuve, kad atvėstų ir karamelė sustingtų.

4

Šokoladiniam glajui prikaistuvyje užvirinti grietinėlę, nukelti nuo kaitros ir supilti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai išsilydys ir masė taps vientisa bei blizgi. Ją užpilti ant karamelės sluoksnio ir lygiai paskirstyti. Dar palaikyti šaldytuve, kol pilnai sustings. Išimti iš formos ir supjaustyti norimo dydžio pyragaičiais.

Skanaus!

Ingredients

Biskvitui reikės:
 100 g kambario temperatūros sviesto
 50 g cukraus
Karamelei reikės:
 80 g cukraus
 1 indelio saldinto kondenuoto pieno
 70 g sviesto
Šokoladiam užpilui reikės:
 200 g juodo šokolado

Directions

1

Biskvitui skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti iki vientisos masės. Tešlą lygiai paskleisti kepimo formoje. Storis turėtų būti apie 1 cm. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

2

Į prikaistuvį supilti cukrų ir kaitinti, kol išsilydys. Cukraus nemaišyti. Jam ištirpus po truputį supilti saldintą kondensuotą pieną pastoviai maišant šluotele. Tuomet toliau maišant po truputį sudėti sviestą ir įpilti šlakelį vanilės ekstrakto.

3

Ant atvėsusio biskvito toje pačioje formoje supilti karamelę, išlyginti paviršių ir palikti šaldytuve, kad atvėstų ir karamelė sustingtų.

4

Šokoladiniam glajui prikaistuvyje užvirinti grietinėlę, nukelti nuo kaitros ir supilti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai išsilydys ir masė taps vientisa bei blizgi. Ją užpilti ant karamelės sluoksnio ir lygiai paskirstyti. Dar palaikyti šaldytuve, kol pilnai sustings. Išimti iš formos ir supjaustyti norimo dydžio pyragaičiais.

Skanaus!
Karamelinis sluoksniuotas pyragaitis