Jūros gėrybių užkandis La paranza

Jums reikės:
 2 didesnių morkų
 1 cukinijos
 500 g krevečių be kiauto
 500 g kalmarų žiedų
 200 g miltų
 Susijęs vaizdas džiovintų bazilikų
 Susijęs vaizdas džiovintų krapų
 Druskos
 Pipirų
 Aliejaus skrudinimui
 Duonos ciabatta
 Alyvuogių aliejaus
Padažui:
 4 Susijęs vaizdas šaukštų majonezo
 0,5 citrinos sulčių
 1 česnako skiltelės
 Druskos
 Pipirų

1

Skustas morkas ir cukinijas supjaustyti pakankamai storais šiaudeliais.

2

Kietagrūdžius miltus sumaišyti su prieskoniais ir druska.

3

Krevetes ir kalmarų žiedus apvolioti miltų ir prieskonių mišinyje.

4

Prikaistuvyje užvirti aliejų. Temperatūra turi būti ne mažesnė, nei 170°C. Iš karto reikia pasiruošti lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kur reikės dėti skrudintas daržoves ir jūros gėrybes.

5

Kai aliejus pakankamai įkaitęs, dėti kepti daržoves. Užtenka 2 minučių, kol jos pasieks auksinę spalvą. Ant karštų daržovių užberti druskos. Tokiu pačiu būdu kepti kalmarus bei krevetes. Taip pat užtenka 2 minučių, kol įgaus auksinį atspalvį.

6

Riekelėmis supjaustyti duoną ciabatta, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir paskaninti druska ir pipirais. Kepti orkaitėje 200°C temperatūroje kol apskrus.

7

Padažui sumaišyti majonezą su citrinos sultimis, druska, pipirais ir smulkiai tarkuota česnako skiltele.

Skanaus!

Ingredients

Jums reikės:
 2 didesnių morkų
 1 cukinijos
 500 g krevečių be kiauto
 500 g kalmarų žiedų
 200 g miltų
 Susijęs vaizdas džiovintų bazilikų
 Susijęs vaizdas džiovintų krapų
 Druskos
 Pipirų
 Aliejaus skrudinimui
 Duonos ciabatta
 Alyvuogių aliejaus
Padažui:
 4 Susijęs vaizdas šaukštų majonezo
 0,5 citrinos sulčių
 1 česnako skiltelės
 Druskos
 Pipirų

Directions

1

Skustas morkas ir cukinijas supjaustyti pakankamai storais šiaudeliais.

2

Kietagrūdžius miltus sumaišyti su prieskoniais ir druska.

3

Krevetes ir kalmarų žiedus apvolioti miltų ir prieskonių mišinyje.

4

Prikaistuvyje užvirti aliejų. Temperatūra turi būti ne mažesnė, nei 170°C. Iš karto reikia pasiruošti lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kur reikės dėti skrudintas daržoves ir jūros gėrybes.

5

Kai aliejus pakankamai įkaitęs, dėti kepti daržoves. Užtenka 2 minučių, kol jos pasieks auksinę spalvą. Ant karštų daržovių užberti druskos. Tokiu pačiu būdu kepti kalmarus bei krevetes. Taip pat užtenka 2 minučių, kol įgaus auksinį atspalvį.

6

Riekelėmis supjaustyti duoną ciabatta, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir paskaninti druska ir pipirais. Kepti orkaitėje 200°C temperatūroje kol apskrus.

7

Padažui sumaišyti majonezą su citrinos sultimis, druska, pipirais ir smulkiai tarkuota česnako skiltele.

Skanaus!
Jūros gėrybių užkandis La paranza