I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Jūros gėrybių troškinys


Ingredientai


Jums reikės

2 kalmarų
3 jūros velnio file
500 g midijų
200 g krevečių
5-6 vnt. karališkų krevečių
1 saliero
1 morkos
1 svogūno
3 skiltelių česnako
1 citrinos
2 l vandens
2 daržovių sultinio kubelių
200 ml balto vyno
Kelių šakelių kalendros
200 g vyšninių pomidoriukų
Šviesios duonos ciabatta
Druskos
Pipirų
  • 1Morką, salierą, svogūną ir česnaką supjaustyti smulkiais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepinti česnaką ir suberti visas likusias daržoves. Kepinti, kol svogūnai taps auksinės spalvos.
  • 2Tuomet suberti pasmulkintą jūros velnio file, šiek tiek apkepti ir suberti žiedais supjaustytus kalmarus. Užpilti šiek tiek vyno. Po 2 minučių suberti midijas. Tuomet suberti susmulkintas kalendras ir apšlakstyti pusės citrinos sultimis. Supilti likusį vyną. Sudėti krevetes ir troškinti, kol įgaus oranžinę spalvą. Užpilti sultinio iki pusės puodo (neturi pilnai apsemti). Sudėti karališkas krevetes.
  • 3Pomidoriukus perpjauti pusiau ir pusę jų sudėti į troškinį.
  • 4Riekelėmis supjaustyti ciabattą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska ir pipirais, ant viršaus sudėti likusius pomidoriukus. Duoną kepti iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje su grilio funkcija kol apskrus (apie 5 min). Per tą laiką žuvies troškinys pilnai išsitroškina.
  • 5Prieš valgant, troškinį pagardinti baltuoju balzaminiu actu ir keliais šlakeliais citrinos sulčių.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis