Jūros gėrybių troškinys

Jums reikės
 2 kalmarų
 3 jūros velnio file
 500 g midijų
 200 g krevečių
 5-6 vnt. karališkų krevečių
 1 saliero
 1 morkos
 1 svogūno
 3 skiltelių česnako
 1 citrinos
 2 l vandens
 2 Susijęs vaizdas daržovių sultinio kubelių
 200 ml balto vyno
 Kelių šakelių kalendros
 200 g vyšninių pomidoriukų
 Šviesios duonos ciabatta
 Drukos
 Pipirų

1

Morką, salierą, svogūną ir česnaką supjaustyti smulkiais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepinti česnaką ir suberti visas likusias daržoves. Kepinti, kol svogūnai taps auksinės spalvos.

2

Tuomet suberti pasmulkintą jūros velnio file, šiek tiek apkepti ir suberti žiedais supjaustytus kalmarus. Užpilti šiek tiek vyno. Po 2 minučių suberti midijas. Tuomet suberti susmulkintas kalendras ir apšlakstyti pusės citrinos sultimis. Supilti likusį vyną. Sudėti krevetes ir troškinti, kol įgaus oranžinę spalvą. Užpilti sultinio iki pusės puodo (neturi pilnai apsemti). Sudėti karališkas krevetes.

3

Pomidoriukus perpjauti pusiau ir pusę jų sudėti į troškinį.

4

Riekelėmis supjaustyti ciabattą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska ir pipirais, ant viršaus sudėti likusius pomidoriukus. Duoną kepti iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje su grilio funkcija kol apskrus (apie 5 min).
Per tą laiką žuvies troškinys pilnai išsitroškina.

5

Prieš valgant, troškinį pagardinti baltuoju balzaminiu actu ir keliais šlakeliais citrinos sulčių.

Skanaus!

 

Ingredients

Jums reikės
 2 kalmarų
 3 jūros velnio file
 500 g midijų
 200 g krevečių
 5-6 vnt. karališkų krevečių
 1 saliero
 1 morkos
 1 svogūno
 3 skiltelių česnako
 1 citrinos
 2 l vandens
 2 Susijęs vaizdas daržovių sultinio kubelių
 200 ml balto vyno
 Kelių šakelių kalendros
 200 g vyšninių pomidoriukų
 Šviesios duonos ciabatta
 Drukos
 Pipirų

Directions

1

Morką, salierą, svogūną ir česnaką supjaustyti smulkiais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepinti česnaką ir suberti visas likusias daržoves. Kepinti, kol svogūnai taps auksinės spalvos.

2

Tuomet suberti pasmulkintą jūros velnio file, šiek tiek apkepti ir suberti žiedais supjaustytus kalmarus. Užpilti šiek tiek vyno. Po 2 minučių suberti midijas. Tuomet suberti susmulkintas kalendras ir apšlakstyti pusės citrinos sultimis. Supilti likusį vyną. Sudėti krevetes ir troškinti, kol įgaus oranžinę spalvą. Užpilti sultinio iki pusės puodo (neturi pilnai apsemti). Sudėti karališkas krevetes.

3

Pomidoriukus perpjauti pusiau ir pusę jų sudėti į troškinį.

4

Riekelėmis supjaustyti ciabattą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska ir pipirais, ant viršaus sudėti likusius pomidoriukus. Duoną kepti iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje su grilio funkcija kol apskrus (apie 5 min).
Per tą laiką žuvies troškinys pilnai išsitroškina.

5

Prieš valgant, troškinį pagardinti baltuoju balzaminiu actu ir keliais šlakeliais citrinos sulčių.

Skanaus!
Jūros gėrybių troškinys