I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Juodojo šokolado putėsinis tortas


Ingredientai


Šokoladiniam biskvitui reikės:

60 g sviesto
75g cukraus
0,5 arb. š. kepimo miltelių
1 kiaušinio

Šokoladiniam putėsiui reikės:

5 kiaušinių trynių
80 g cukraus
30 g vandens

Papuošimui reikės:

  • 1

    Biskvito gaminimo eiga:

    Sviestą ištirpinti ir į jį suberti šokoladą. Maišyti, kol jis ištirps (kaitinti nebereikia). Masei pravėsus, įmušti kambario temperatūros kiaušinį ir gerai išmaišyti šluotelės pagalba. Atskirame dubenėlyje sumaišyti cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Supilti į šokolado masę ir išmaišyti iki vientisos masės.
  • 2Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iki 10 min. Iškepusį biskvitą atvėsinti.
  • 3

    Kremo gaminimo eiga:

    Iš vandens ir cukraus išvirti sirupą. Virti reikia, kol pasieks 112-115°C arba kai pradės kilti sunkūs burbulai. Plakant kiaušinių trynius maža srovele katiliuko šonu supilti karštą sirupą. Plakti, kol susidarys šviesios putos.
  • 4Šokoladą ištirpinti garų vonelėje arba karštoje orkaitėje. Šokoladui ištirpus į jį įdėti gerai nusausintą želatiną ir išmaišyti.
  • 5Šokolado masę sumaišyti su trynių mase ir įmaišyti išplaktą grietinėlę. Kremą supilti į formą su atvėsusiu biskvitu ir palikti šaldytuve kelioms valandoms arba per naktį.
  • 6Tortui pilnai sustingus viršų pabarstyti kakava.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis