
Sviestą ištirpinti ir į jį suberti šokoladą. Maišyti, kol jis ištirps (kaitinti nebereikia). Masei pravėsus, įmušti kambario temperatūros kiaušinį ir gerai išmaišyti šluotelės pagalba. Atskirame dubenėlyje sumaišyti cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Supilti į šokolado masę ir išmaišyti iki vientisos masės.
Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iki 10 min.
Iškepusį biskvitą atvėsinti.
Iš vandens ir cukraus išvirti sirupą. Virti reikia, kol pasieks 112-115°C arba kai pradės kilti sunkūs burbulai. Plakant kiaušinių trynius maža srovele katiliuko šonu supilti karštą sirupą. Plakti, kol susidarys šviesios putos.
Šokoladą ištirpinti garų vonelėje arba karštoje orkaitėje. Šokoladui ištirpus į jį įdėti gerai nusausintą želatiną ir išmaišyti.
Šokolado masę sumaišyti su trynių mase ir įmaišyti išplaktą grietinėlę. Kremą supilti į formą su atvėsusiu biskvitu ir palikti šaldytuve kelioms valandoms arba per naktį.
Tortui pilnai sustingus viršų pabarstyti kakava.
Ingredients
Directions
Sviestą ištirpinti ir į jį suberti šokoladą. Maišyti, kol jis ištirps (kaitinti nebereikia). Masei pravėsus, įmušti kambario temperatūros kiaušinį ir gerai išmaišyti šluotelės pagalba. Atskirame dubenėlyje sumaišyti cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Supilti į šokolado masę ir išmaišyti iki vientisos masės.
Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iki 10 min.
Iškepusį biskvitą atvėsinti.
Iš vandens ir cukraus išvirti sirupą. Virti reikia, kol pasieks 112-115°C arba kai pradės kilti sunkūs burbulai. Plakant kiaušinių trynius maža srovele katiliuko šonu supilti karštą sirupą. Plakti, kol susidarys šviesios putos.
Šokoladą ištirpinti garų vonelėje arba karštoje orkaitėje. Šokoladui ištirpus į jį įdėti gerai nusausintą želatiną ir išmaišyti.
Šokolado masę sumaišyti su trynių mase ir įmaišyti išplaktą grietinėlę. Kremą supilti į formą su atvėsusiu biskvitu ir palikti šaldytuve kelioms valandoms arba per naktį.
Tortui pilnai sustingus viršų pabarstyti kakava.