Juodojo šokolado putėsinis tortas

Šokoladiniam biskvitui reikės:
 60 g sviesto
 75g cukraus
 0,5 arb. š. kepimo miltelių
 1 kiaušinio
Šokoladiniam putėsiui reikės:
 5 kiaušinių trynių
 80 g cukraus
 30 g vandens
Papuošimui reikės:
Biskvito gaminimo eiga:
1

Sviestą ištirpinti ir į jį suberti šokoladą. Maišyti, kol jis ištirps (kaitinti nebereikia). Masei pravėsus, įmušti kambario temperatūros kiaušinį ir gerai išmaišyti šluotelės pagalba. Atskirame dubenėlyje sumaišyti cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Supilti į šokolado masę ir išmaišyti iki vientisos masės.

2

Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iki 10 min.
Iškepusį biskvitą atvėsinti.

Kremo gaminimo eiga:
3

Iš vandens ir cukraus išvirti sirupą. Virti reikia, kol pasieks 112-115°C arba kai pradės kilti sunkūs burbulai. Plakant kiaušinių trynius maža srovele katiliuko šonu supilti karštą sirupą. Plakti, kol susidarys šviesios putos.

4

Šokoladą ištirpinti garų vonelėje arba karštoje orkaitėje. Šokoladui ištirpus į jį įdėti gerai nusausintą želatiną ir išmaišyti.

5

Šokolado masę sumaišyti su trynių mase ir įmaišyti išplaktą grietinėlę. Kremą supilti į formą su atvėsusiu biskvitu ir palikti šaldytuve kelioms valandoms arba per naktį.

6

Tortui pilnai sustingus viršų pabarstyti kakava.

Skanaus!

Ingredients

Šokoladiniam biskvitui reikės:
 60 g sviesto
 75g cukraus
 0,5 arb. š. kepimo miltelių
 1 kiaušinio
Šokoladiniam putėsiui reikės:
 5 kiaušinių trynių
 80 g cukraus
 30 g vandens
Papuošimui reikės:

Directions

Biskvito gaminimo eiga:
1

Sviestą ištirpinti ir į jį suberti šokoladą. Maišyti, kol jis ištirps (kaitinti nebereikia). Masei pravėsus, įmušti kambario temperatūros kiaušinį ir gerai išmaišyti šluotelės pagalba. Atskirame dubenėlyje sumaišyti cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Supilti į šokolado masę ir išmaišyti iki vientisos masės.

2

Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iki 10 min.
Iškepusį biskvitą atvėsinti.

Kremo gaminimo eiga:
3

Iš vandens ir cukraus išvirti sirupą. Virti reikia, kol pasieks 112-115°C arba kai pradės kilti sunkūs burbulai. Plakant kiaušinių trynius maža srovele katiliuko šonu supilti karštą sirupą. Plakti, kol susidarys šviesios putos.

4

Šokoladą ištirpinti garų vonelėje arba karštoje orkaitėje. Šokoladui ištirpus į jį įdėti gerai nusausintą želatiną ir išmaišyti.

5

Šokolado masę sumaišyti su trynių mase ir įmaišyti išplaktą grietinėlę. Kremą supilti į formą su atvėsusiu biskvitu ir palikti šaldytuve kelioms valandoms arba per naktį.

6

Tortui pilnai sustingus viršų pabarstyti kakava.

Skanaus!
Juodojo šokolado putėsinis tortas