I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Glazūruota karka su slyvomis


Ingredientai


Karkai reikės:

1 karkos (apie 1 kg)
Prieskonių kiaulienai
1 šalotinio svogūno
2 skiltelių česnako
Šviežio čili pipiro
250 ml raudono vyno
250 ml slyvų sulčių
1 arb. š. rūkytos paprikos miltelių
Druskos
800 g šviežių bulvyčių su lupena
Mėlynojo sūrio
2 šakelių šviežio rozmarino
Kelių šakelių šviežio čiobrelio
Druskos
  • 1

    Gaminimo eiga:

    Karką gausiai įtrinti Maggi prieskoniai kiaulienai, dėti į vakumui skirtą maišelį, išspausti orą ir dėti į puodą su verdančiu vandenių. Virti 3 valanadas. Karka, virdama savo sultyse suminkštėja ir gerai įsigeria prieskonių, o kas svarbiausia, išlieka sultinga.
  • 2Išvirusią karką dėti į kepimuis skirtą maišelį ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Galima kepti ir be kepimo maišelio, tačiau jame mėsa išliks sultingesnė.
  • 3Kol karka kepa, pats laikas pasigaminti slyvų glazūrą. Susmulkinti šalotinį svogūną, česnaką bei čili pipirą ir sudėti į įkaitintą prikaistuvį su alyvuogių aliejumi. Kai suminkštės, suberti 3-4 smulkintas džiovintas slyvas, užpilti raudonuoju vynu bei slyvų sultimis, įberti rūkytos paprsikos miltelių. Virti, kol skystis nugaruos ir gausime tirštą glazūrą. Būtina ragauti, jei trūksta saldumo, įdėti daugiau slyvų.
  • 4Iškepusią karką gausiai aptepti glazūra.
  • 5

    Bulvyčių gaminimo eiga:

    Bulvytes su lupena išvirti pasūdytame vandenyje.
  • 6Nupilti vandenį ir tame pačiame prikaistuvyje apkepinti su rūkytų aliejumi bei smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. Apkepus sumaigyti mentele, dėti į didelę lėkštę ir apibarstyti mėlynuoju sūriu.
  • 7Ant bulvių "tupdyti" glazūruotą karką.
  • 8Gaivumo suteiks mėgiamos salotos.

Skanaus!


Panašūs receptai

Glazūruota karka su slyvomis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Brownie su lazdyno riešutų kremu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Braškių ir mocarelos salotos su džiovintomis alyvuogėmis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Vištiena kokosų pieno padaže

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Gaivios salotos su antienos confit

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Ukrainietiškos bandelės “pampuškos”

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Šokolado ir kavos keksiukai

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Grilinta vištiena su brokolių garnyru

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Tigrinės krevetės su aštriu mangų ir česnako padažu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Saldūs avinžirnių pyragaičiai

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Sūrio ir špinatų vyniotinis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Lašišos kepsnys su anakardžių ir vynuogių padažu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Azijietiška vištiena su duonos plutele

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Lašišos kepsneliai su gaiviomis salotomis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Cinamoniniai sausainiai su obuoliais “vikšriukai”

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Varškės apkepas

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis