I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Ėrienos šonkauliukai su pistacijomis


Ingredientai


Ėrienos kepsniui reikės:

1.5 kg ėrienos nugarinės su šonkauliukais
2 skiltelių česnako
2 šaukštų pistacijų riešutų
2 šaukštų džiuvėsėlių
2 šakelių petražolių
2 šaukštų parmezano sūrio
1 kiaušinio
Sviesto
Persilade prieskonių
Druskos
Pipirų

Polentai reikės:

1 l pieno
80 g gorgonzolos sūrio
  • 1Ėrienos nugarinę su šonkauliukais apskrudinti iš visų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ir šiek tiek sviesto. Kepant pagardinti duska ir pipirais.
  • 2Česnaką, pistacijų riešutus, džiuvėsėlius, petražoles sumalti smulkintuvo pagalba ir šiek tiek apskrudinti keptuvėje. Nukėlus nuo kaitros sumaišyti su parmezano sūriu.
  • 3Išplakti kiaušinį ir juo ištepti visą mėsos paviršių. Tuomet gerai apvolioti pistacijų džiuvėsėliuose, kad padengtų visą mėsos paviršių. Pabarstyti Persilade prieskoniais. Šonkauliukus dėti ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Du gabalus atremti vienas į kitą, kad kauliukai būtų viršuje, ir juos sunerti. Kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Jei kepate su kepimo zondu, kepti, kol mėsos temperatūra pasieks 65°C.
  • 4Polentai užvirti pieną, nukelti nuo kaitros ir maišant šluotele supilti kukurūzų miltus. Įdėti gorgonzolos sūrį ir toliau maišyti, kol ištirps. Prikaistuvį grąžinti ant kaitros ir maišant kaitinti, kol pradės burbuliuoti ir polenta taps tvirta. Užpilti šlakelį rūkyto aliejaus, permaišyti ir išpilti į didelę lėkšę. Ant polentos dėti iškeptus ėrienos šonkauliukus ir šventinis patiekalas paruoštas.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis