Daržovių pyragas su portobelo grybais

Jums reikės
 200 g sluoksniuotos bemielės tešlos
 150 g portobelo grybų
 150 g raudonojo kopūsto
 200 g čederio sūrio
 200 g nedidelių bulvių su lupena
 2 skiltelių česnako
 Šakelės šalavijo
 Šakelės rozmarino
 Druskos
 Pipirų
 1 kiaušinio
 Susijęs vaizdas daržovių sultinio kubelio

1

Bulves perpjauti į keturias dalis ir išvirti vandenyje su druska ir daržovių sultinio kubeliu.

2

Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepti česnako skilteles, šalaviją ir rozmariną, kad aliejus įgautų skonio ir kvapo.

3

Tuomet sudėti stambiai pjaustytus portobelo grybus ir smulkintą kopūstą, prieš tai iš keptuvės išėmus prieskonines žoleles. Troškinti, kol daržovės suminkštės. Galima šiek tiek įpilti sultinio, kuriame verda bulvės bei šlakelį balzaminio acto. Pagardinti druska ir pipirais.

4

Į kepimo formą sluoksniais dėti virtas ir nusunktas bulves, ant jų sūrį, keptas daržoves, vėl sūrio sluoknį ir dar bulvių. Galima šiek tiek paspausti.

5

Sluokniuotą tešlą supjaustyti 1,5-2 cm pločio juostelėmis ir pinti kaip pintinę. Turime gauti pintą kvadratą, kuris padengs pyrago paviršių. Gauta pyne padengti visą įdaro paviršių ir aptepti kiaušinio plakiniu.

6

Kepti iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Ingredients

Jums reikės
 200 g sluoksniuotos bemielės tešlos
 150 g portobelo grybų
 150 g raudonojo kopūsto
 200 g čederio sūrio
 200 g nedidelių bulvių su lupena
 2 skiltelių česnako
 Šakelės šalavijo
 Šakelės rozmarino
 Druskos
 Pipirų
 1 kiaušinio
 Susijęs vaizdas daržovių sultinio kubelio

Directions

1

Bulves perpjauti į keturias dalis ir išvirti vandenyje su druska ir daržovių sultinio kubeliu.

2

Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepti česnako skilteles, šalaviją ir rozmariną, kad aliejus įgautų skonio ir kvapo.

3

Tuomet sudėti stambiai pjaustytus portobelo grybus ir smulkintą kopūstą, prieš tai iš keptuvės išėmus prieskonines žoleles. Troškinti, kol daržovės suminkštės. Galima šiek tiek įpilti sultinio, kuriame verda bulvės bei šlakelį balzaminio acto. Pagardinti druska ir pipirais.

4

Į kepimo formą sluoksniais dėti virtas ir nusunktas bulves, ant jų sūrį, keptas daržoves, vėl sūrio sluoknį ir dar bulvių. Galima šiek tiek paspausti.

5

Sluokniuotą tešlą supjaustyti 1,5-2 cm pločio juostelėmis ir pinti kaip pintinę. Turime gauti pintą kvadratą, kuris padengs pyrago paviršių. Gauta pyne padengti visą įdaro paviršių ir aptepti kiaušinio plakiniu.

6

Kepti iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Daržovių pyragas su portobelo grybais