I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais


Ingredientai


Jums reikės:

300-400 g topinambų
Aliejaus gruzdinimui
Druskos
Šviežių kiaušinių
Citrinos sulčių
Mandarinų skonio alyvuogių aliejaus
  • 1Nuvalykite ir stambiai supjaustykite topinambus, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol suminkštės ir lengvai apskrus. Dar karštus topinambus sudėkite į indą, įpilkite grietinėlės tiek, kad beveik apsemtų bulves, ir trintuvu sutrinkite iki tyrelės konsistencijos.
  • 2Jei turite netaisyklingos formos topinambų, jie ypatingai tinka traškučiams pasigaminti. Topinambus labai gerai nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Nusausinkite vienkartiniu rankšluosčiu ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
  • 3Kad paruoštumėte tobulą be lukšto virtą kiaušinį, pirmiausia į prikaistuvį įpilkite vandens, kad būtų apsemti maždaug 4-5 centimetrai įdėkite truputį druskos ir užkaiskite iki virimo, bet kad vanduo nekunkuliuotų. Tuo tarpu paimkite kiaušinį iš šaldytuvo, kad baltymas būtų šaltas. Įmuškite kiaušinį į nedidelį sietelį. Šaltame kiaušinyje baltymas tampa standesnis, atsiskiria jame esantis vanduo ir lengvai nuteka per sietelį. Kiaušinį atsargiai perkelkite į puodelį, įpilkite šaukštą citrinos sulčių ir atsargiai pamaišykite – citrinos sultyse esanti rūgštis padės stabilizuoti, sutvirtinti baltymą. Taip paruoštą kiaušinį atsargiai įdėkite į karštą vandenį ir virkite 2-3 minutes, kol sutvirtės baltymas.
  • 4Į gilią lėkštę paskleiskite topinambų tyrę, į vidurį dėkite kiaušinį, aplink jį ratų berkite traškučių ir mėgstamų daržovių daigų. Galiausiai apšlakstykite mandarinų aliejumi.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis