Baklažanų su parmezanu apkepas (Parmagiana di melanzane)

Gian Luca DemarcoAutoriusGian Luca DemarcoKategorijaSudėtingumasVidutinis
Paruošimas20 minučiųGaminimas1 hrBendra trukmė1 hr 20 minučių

Baklažanų kepimui reikės:
 2 baklažanų
 Saulėgrąžų aliejaus virimui (fritiūrinimui)
 Miltų – baklažano riekėms apvolioti
 Druskos
Padažui reikės:
 2 skiltelių česnako
 6 ančiuvių filė iš stiklainiuko
 2 skardinių smulkintų pomidorų savo sultyse (po 400g)
 Žiupsnelio Susijęs vaizdas džiovintų bazilikų
Užbaigimui reikės:
 80 g tarkuoto parmezano
 2 didesnių itališkos mocarelos rutuliukų

1

Supjaustyti baklažanus 0,5 cm storio riekėmis. Keptuvėje įkaitinti daug saulėgrąžų aliejaus ir kepti jame miltais apvoliotas baklažanų riekes, kol jos gražiai apskrunda. Tada ištraukti ir dėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius. Pasūdyti.

2

Darome padažą. Į keptuvę pilti šlakelį aliejaus, dėti česnaką ir ančiuvių filė (ančiuviai Italijoje – vieni svarbiausių skonio stipriklių), ir ant didelės kaitros maišant kepti, kol filė suyra ir česnakas išskleidžia savo aromatą, tada sumažinti kaitrą ir supilti pomidorų konservus. Paskaninti džiovintu baziliku. Uždengti ir troškinti apie 20 minučių. Kai pasklinda pomidorų aromatas, viryklę išjungti, sudėti bazilikų lapelius ir pagardinti druska.

3

Supjaustyti mocarelą 4 mm storio riekelėmis.

4

Nedideliame kepimo inde komponuoti: dėti truputį pomidorų padažo, tada sluoksnį baklažanų, vėl padažo, tada plėšytos mocarelos, tarkuoto parmezano, tada vėl – baklažanų, padažo, mocarelos, parmezano. Priklausomai nuo indo dydžio priklausys ir sluoksnių skaičius. Viršuje – parmezanas.

5

Kepti 20 minučių 180 °C orkaitėje, kol tarkuotas sūris gražiai paruduoja.

Ingredients

Baklažanų kepimui reikės:
 2 baklažanų
 Saulėgrąžų aliejaus virimui (fritiūrinimui)
 Miltų – baklažano riekėms apvolioti
 Druskos
Padažui reikės:
 2 skiltelių česnako
 6 ančiuvių filė iš stiklainiuko
 2 skardinių smulkintų pomidorų savo sultyse (po 400g)
 Žiupsnelio Susijęs vaizdas džiovintų bazilikų
Užbaigimui reikės:
 80 g tarkuoto parmezano
 2 didesnių itališkos mocarelos rutuliukų

Directions

1

Supjaustyti baklažanus 0,5 cm storio riekėmis. Keptuvėje įkaitinti daug saulėgrąžų aliejaus ir kepti jame miltais apvoliotas baklažanų riekes, kol jos gražiai apskrunda. Tada ištraukti ir dėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius. Pasūdyti.

2

Darome padažą. Į keptuvę pilti šlakelį aliejaus, dėti česnaką ir ančiuvių filė (ančiuviai Italijoje – vieni svarbiausių skonio stipriklių), ir ant didelės kaitros maišant kepti, kol filė suyra ir česnakas išskleidžia savo aromatą, tada sumažinti kaitrą ir supilti pomidorų konservus. Paskaninti džiovintu baziliku. Uždengti ir troškinti apie 20 minučių. Kai pasklinda pomidorų aromatas, viryklę išjungti, sudėti bazilikų lapelius ir pagardinti druska.

3

Supjaustyti mocarelą 4 mm storio riekelėmis.

4

Nedideliame kepimo inde komponuoti: dėti truputį pomidorų padažo, tada sluoksnį baklažanų, vėl padažo, tada plėšytos mocarelos, tarkuoto parmezano, tada vėl – baklažanų, padažo, mocarelos, parmezano. Priklausomai nuo indo dydžio priklausys ir sluoksnių skaičius. Viršuje – parmezanas.

5

Kepti 20 minučių 180 °C orkaitėje, kol tarkuotas sūris gražiai paruduoja.

Baklažanų su parmezanu apkepas (Parmagiana di melanzane)