Višta, kepta ant butelio

Jums reikės:
 1 vištos
 500 g mažų bulvių su lupena
 200 g žaliųjų šparaginių pupelių
 2 česnako skiltelių
 2 butelių alaus
 150 ml balto vyno
 Susijęs vaizdas vištienos prieskonių
  Šakelės šviežio rozmarino
 Druskos
 Pipirų

1

Vištos vidų ištepti druska, pipirais ir rozmarinu. Alyvuogių aliejumi, sumaišytu su vištienos prieskoniais, ištrinti vištos paviršių.
Taip paruoštą vištą „pasodinti“ ant alaus butelio, pastatyto kepimo skardoje.

2

Kitą alaus dalį su dideliu švirkštu įšvirkšti į vištienios krūtinėlę ir kitas dalis. Taip vištiena įgaus papildomo skonio ir išliks sultingesnė.
Bulves apvolioti aliejuje su prieskoniais ir suberti į tą pačią skardą. Taip pat į skardą supilti likusį alų.
Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu apie 50 -60 min.
Kepant su termometru, jį reikia įkišti į krūtinėlę ir kepti, kol vištiena pasieks 90°C temperatūrą.

3

Garnyrui šparagines pupeles apvirti sūdytame vandenyje apie 10 min ir nukošti. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi įdėti dvi šesnako skilteles. Jas apkepinti ir sudėti šparagines pupeles. Pagardinti druska ir pipirais, šiek tiek apkepinus supilti baltą vyną ir patroškinti dar kelias minutes.

Skanaus!

Ingredients

Jums reikės:
 1 vištos
 500 g mažų bulvių su lupena
 200 g žaliųjų šparaginių pupelių
 2 česnako skiltelių
 2 butelių alaus
 150 ml balto vyno
 Susijęs vaizdas vištienos prieskonių
  Šakelės šviežio rozmarino
 Druskos
 Pipirų

Directions

1

Vištos vidų ištepti druska, pipirais ir rozmarinu. Alyvuogių aliejumi, sumaišytu su vištienos prieskoniais, ištrinti vištos paviršių.
Taip paruoštą vištą „pasodinti“ ant alaus butelio, pastatyto kepimo skardoje.

2

Kitą alaus dalį su dideliu švirkštu įšvirkšti į vištienios krūtinėlę ir kitas dalis. Taip vištiena įgaus papildomo skonio ir išliks sultingesnė.
Bulves apvolioti aliejuje su prieskoniais ir suberti į tą pačią skardą. Taip pat į skardą supilti likusį alų.
Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu apie 50 -60 min.
Kepant su termometru, jį reikia įkišti į krūtinėlę ir kepti, kol vištiena pasieks 90°C temperatūrą.

3

Garnyrui šparagines pupeles apvirti sūdytame vandenyje apie 10 min ir nukošti. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi įdėti dvi šesnako skilteles. Jas apkepinti ir sudėti šparagines pupeles. Pagardinti druska ir pipirais, šiek tiek apkepinus supilti baltą vyną ir patroškinti dar kelias minutes.

Skanaus!
Višta, kepta ant butelio