Risotto su moliūgais

Gian Luca DemarcoAutoriusGian Luca DemarcoKategorijaSudėtingumasPaprastas
Paruošimas15 minučiųGaminimas20 minučiųBendra trukmė35 minučių

Jums reikės:
 300 g „Carnaroli“ ryžių
 600 g moliūgų
 1 vidutinio dydžio svogūno
 1,5 l vandens
 2 kubelių Susijęs vaizdas daržovių sultinio
 80 g parmezano sūrio
 60 g baltojo vyno
 50 g sviesto
 Kelių šviežio baziliko lapelių
 Juodųjų pipirų
 Druskos

1

Risotto gamybą reikia pradėti nuo sultinio – į verdantį vandenį įdėti sultinio kubelius, išmaišyti ir palikti.

2

Moliūgą nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Taip pat smulkiai supjaustyti svogūną.

3

Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti svogūną. Tuomet sudėti moliūgą ir dar šiek tiek pakepinti.
Supilti ryžius ir kepti, kol jie taps beveik skaidrūs (viduryje dar matoma balta širdelė). Tuomet supilti vyną. Po dviejų minučių pradėti pilti verdantį sultinį. Pradžiai įpilti du samčius. Risotto virti ant vidutinės kaitros pastoviai maišant. Nugaravus skysčiui po truputį dapilinėti sultinį. Tai užtruks apie 15-20 min.

4

Kai ryžiai suminkštėja ir tampa apvalūs, įdėti sviestą, tarkuotą parmezano sūrį ir permaišyti. Įpilti šlakelį Saporoso balzaminio acto ir įdėti kelis baziliko lapelius.

5

Serviruoti lėkštėje. Risottą paskleisti joje plonu sluoksniu. Pagardinti Saporoso balsaminiu actu, druska ir pipirais.

Skanaus!

 
 

Ingredients

Jums reikės:
 300 g „Carnaroli“ ryžių
 600 g moliūgų
 1 vidutinio dydžio svogūno
 1,5 l vandens
 2 kubelių Susijęs vaizdas daržovių sultinio
 80 g parmezano sūrio
 60 g baltojo vyno
 50 g sviesto
 Kelių šviežio baziliko lapelių
 Juodųjų pipirų
 Druskos

Directions

1

Risotto gamybą reikia pradėti nuo sultinio – į verdantį vandenį įdėti sultinio kubelius, išmaišyti ir palikti.

2

Moliūgą nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Taip pat smulkiai supjaustyti svogūną.

3

Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti svogūną. Tuomet sudėti moliūgą ir dar šiek tiek pakepinti.
Supilti ryžius ir kepti, kol jie taps beveik skaidrūs (viduryje dar matoma balta širdelė). Tuomet supilti vyną. Po dviejų minučių pradėti pilti verdantį sultinį. Pradžiai įpilti du samčius. Risotto virti ant vidutinės kaitros pastoviai maišant. Nugaravus skysčiui po truputį dapilinėti sultinį. Tai užtruks apie 15-20 min.

4

Kai ryžiai suminkštėja ir tampa apvalūs, įdėti sviestą, tarkuotą parmezano sūrį ir permaišyti. Įpilti šlakelį Saporoso balzaminio acto ir įdėti kelis baziliko lapelius.

5

Serviruoti lėkštėje. Risottą paskleisti joje plonu sluoksniu. Pagardinti Saporoso balsaminiu actu, druska ir pipirais.

Skanaus!
Risotto su moliūgais