Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu

Vidutinis 13 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

  •   400 g vidinės vištienos krūtinėlės filė
  • Pusės žaliosios citrinos (laimo)
  • Kubelio šviežio imbiero
  • 1 avokado
  • Pusės mėlyno svogūno
  • 1 didelės morkos
  • 2 didelių bulvių
  • 1 saliero stiebo
  • Susijęs vaizdas vištienos prieskonių
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio šviežiai grūstų pipirų
  • Šviežio citrininio čiobrelio
  • Alyvuogių aliejaus marinavimui ir kepimui

Kaip gaminti?

Į gilesnį dubenį įpilti porą valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, išspausti pusės žaliosios citrinos sulčių, suberti susmulkintą imbiero kubelį (1cm skersmens), įberti vištienos prieskonių pagal skonį. Viską išmaišyti ir šiuo marinatu įtrinti vištienos filė gabaliukus. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

Daržoves (išskyrus avokadą) susmulkinti šiaudeliais. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ant aukštos kaitros, įmesti neluptą česnako skiltelę, pakepinti, suberti svogūną ir salierą,  paskrudinti. Tada suberti bulves, pamaišyti, sudėti morkas ir viską gerai paskrudinti. Tada sumažinti kaitrą, užpilti verdančio vandens, kad apsemtų daržoves, įberti druskos pagal skonį ir patroškinti 10 minučių.

Išimti iš šaldytuvo mėsą, nusausinti ir apkepti keptuvėje. Avokadą perpjauti per pusę, išimti kauliuką ir nulupti. Supjaustyti skiltelėmis išilgai. Sriubą išpilstyti į dubenėlius, uždėti ant viršaus riekelėmis pjaustytos vištienos ir avokado. Apibarstyti šviežiai grūstais pipirais ir šviežio citrininio čiobrelio lapeliais. Skanaus!

Naudojama įranga: