Troškinta menkė

Paprastas 11 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

  • 800 g šviežios menkės filė
  • 400 g konservuotos pomidorų tyrės
  • 200 g vyšninių pomidoriukų
  • 1 svogūno
  • 2-3 juostelių ančiuvių filė
  • 100 g žalių alyvuogių be kauliukų
  • 3 valg. š. miltų
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • Susijęs vaizdas persilado prieskonių

Kaip gaminti?

Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais.

Pomidoriukus perpjauti per pusę.

Menkės filė supjaustyti 3 cm pločio juostelėmis ir apvolioti miltų, druskos bei pipirų mišinyje.

Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus, įdėti ančiuvių filė, įjungti kaitrą ir maišant pakepinti, kol ančiuviai sutrupės. Tada sudėti supjaustytus pomidoriukus ir maišant pakepinti 2-3 minutes ant vidutinės kaitros. Sudėti svogūno pusžiedžius ir dar maišant pakepinti 2-3 minutes, kol išgaruos skystis. Tada sudėti menkės juosteles, išmaišyti ir trumpai pakepinti. Supilti pomidorų tyrę, įberti druskos, jei trūksta, ir persilado prieskonių. Išmaišyti ir patroškinti 2-3 minutes.

Patiekti su mėgstamu garnyru.

Skanaus!

Naudojama įranga: