Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru

Vidutinis 10 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

Jums reikės:

Tešlai:

Įdarui reikės:

Kaip gaminti?

Į elektrinį smulkintuvą sudėti šaltą sviestą ir suberti cukrų. Sumalti iki vientisos masės. Įberti druskos, sudėti kiaušinių trynius ir vėl viską permalti. Tada suberti miltus ir kepimo miltelius. Permalti iki vientisos masės. Gautą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia pasiruošti iš vakaro.

Obuolius nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais.

Tada į elektrinį smulkintuvą sudėti marcipaną, kukurūzų krakmolą, kambario temperatūros sviestą, įmušti kiaušinius ir sumalti iki vientisos kreminės masės. Iš lėto supilti giretinėlę ir nuolat plakti iki vientisos masės.

Susitingusią tešlą padalinti į dvi dalis ir iškočioti 5 mm storio apskritimus. Pirmuoju apskritimu iškloti kepimo formos dugną. Paliekant po 3 cm nuo krašto ant apskritimo vidurio sudėti marcipano kremą, o ant jo viršaus – obuolius. Viršų uždengti antruoju tešlos apskritimu ir sandariai užspausti tešlos kraštus.

Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Skanaus!

 

Naudojama įranga: