Tradicinis itališkas desertas „Tiramisu“

Paprastas 6 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 0,5 stiklinės atvėsusios juodos kavos
  • 3 valg.š. cukraus
  • 2 valg.š. natūralios kakavos
  • 0,5 pakuotės sausainių „Damų piršteliai“

Kaip gaminti?

Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.

Į trynius suberti cukrų ir elektrinio plakiklio pagalba išplakti iki purios šviesios masės. Po truputį dėti maskarponės sūrį ir plakti. Gautą masę padėti į šaldytuvą keletui minučių.

Baltymus taip pat išplakti iki standžių putų ir sumaišyti juos su atvėsusia maskarponės mase lėtais sukamaisias judesiais, kad neprarastų purumo.

Į desertinius indelius sluoksniuoti: sluoksnis maskarponės kremo, sluoksnis kavoje pamirkytų sausainių, perregimas sluoksnis kakavos ir vėl pakartoti sluoksnius. Viršutinis sluoksnis kakavos.

Sudėti į šaldytuvą pastovėti apie 10 valandų. Geriausia pasigaminti ryte ir vakare mėgautis desertu.

Skanaus!

 

Naudojama įranga: